Veronica

Johan Derksen zeikt zich knap onder druk weergaloze Ziyech uit

Johan Derksen had het zwaar dinsdagavond, thuis tegen Hakim Ziyech, maar de Veronica-analist bleef in een boeiend eenzijdig gevecht overeind. Waar Ziyech andere analisten dwingt over te schakelen op een ongemakkelijke positieve noot, blijft Derksen bij zijn eigen visie: “Ik ben nergens van onder de indruk en vooral niet van Hakim Ziyech. Het is dan hopen dat de uitvoering goed is en daar ben ik vanavond natuurlijk tevreden mee.”En tevreden mag Derksen zeker zijn. Hij noemde Ziyech onzichtbaar, stelde dat hij steeds te laat was en dat hij wat hem betreft door de mand was gevallen. Knap, zeker na zo’n wedstrijd.

Juist na een uitoverwinning in de halve finale van de Champions League moet je het proces in de gaten houden, vindt Derksen: “Je kunt er dan op wijzen dat Ziyech de aanval waar de 0-1 uit voortkomt zelf opzet, om door te lopen en ook de assist te geven. Of dat hij nog een reuzekans creëert, of dat hij zes van de zes keer succesvol tackelde en daarnaast nog eens vijf ballen onderschepte. Maar dan ben je bezig met externe factoren waar je als analist niets aan kunt veranderen. Dat heeft geen zin.”

Derksen wil niet bezig zijn met anderen: “Je moet altijd naar jezelf kijken. Waar ben je goed in? Stating the obvious. Kapotrelativeren. Subtiel racisme. Waar ben je niet goed in? Voetbaltechnische analyse. Traplopen. Complimenten. Ik kan onderuit gezakt vertellen dat het spel van Ajax en met name dat van Hakim Ziyech niet thuishoort op de Nederlandse velden. Dat is wat ik doe en daar wil ik beter in worden. Dan komen de resultaten vanzelf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We zijn in Nederland nu zó ver dat we probleemloos hele clubelftallen kunnen samenstellen uit houders van Nederlandse paspoorten.
En De Speld is intussen ook zover gevorderd in het aanschurken tegen politieke correctheid dat elke poging tot satire en alle kritisch opmerkingen moeten worden bestraft met de kwalificatie “Racist”. Trendsettend analist en Arbiter (zonder VAR) is Thomas Hogeling: inmiddels geëerd en gevreesd door vriend en vijand.

Reageer
gravatar

Dat kapsel moet gesaneerd. De tondeuse erover en een prothese. Helaas te ver verwaarloosd, dat zie je vaker bij dit soort mensen.
Aan de andere kant we hebben mooie protheses van donker kort krullend haar. Ziet er nooit zo vies uit zelfs als blijft meneer het verwaarlozen.

gravatar

Voetbal (Brood en Spelen) is Opium voor het Volk.Het brengt tweedracht, massahysterie, collectieve minderwaardigheidscomplexen, stamneuroses, nationalisme en ongefundeerd geraaskal aan de oppervlakte. Vooral als er verloren wordt.

gravatar

Thierry, jouw antwoord is een bijzonder krachtig antwoord aan Vinegaroloog, maar ik denk dat hij meer heeft aan enige uitleg dan het opsommen van namen. Daar heeft hij immers niks aan.

gravatar

”Thierry, jouw antwoord is een bijzonder krachtig antwoord aan Vinegaroloog, maar ik denk dat hij meer heeft aan enige uitleg dan het opsommen van een deel van mijn namen. Daar heeft hij immers niks aan.”