Rawpixel.com/shutterstock.com

Australië doet eenmalig mee aan Europese verkiezingen

Australië doet dit jaar voor één keer mee aan de Europese verkiezingen. Dat heeft Jean-Claude Juncker bekendgemaakt op een persconferentie. Australië is uitgenodigd om te vieren dat de Europese samenwerking bijna 67 jaar bestaat.

“Debatten in het Europarlement worden al jaren op de voet gevolgd door miljoenen Australiërs”, zegt Australië-deskundige Bert Bokhoven. “Iemand als Judith Sargentini kan hier echt niet over straat. En alleen al bij het noemen van de naam Hans van Baalen begint iedereen te gillen. Dat Australië nu zelf een keer mag meedoen is geweldig voor alle EU-fans hier Down Under. Of zoals ze hier met een gek accentje zeggen: Europe, pretty important.”

De deelname van Australië aan de verkiezingen heeft enige gevolgen voor het beleid de komende jaren. De verwachting is dat de Australische Europarlementariërs vol gaan inzetten op het verbod van pulsvisserij in de buurt van goede golven en strengere wetgeving willen omtrent backpackers. Ook hebben Australische partijen al de wens uitgesproken dat aboriginals eerlijk worden verdeeld onder alle Europese lidstaten.

Met Australië is afgesproken dat het Europees Parlement om de twee weken naar Darwin verhuist. Volgens Juncker is deze maatregel noodzakelijk om de goede vrede op het Europese continent te bewaren. “Sinds het begin van de Europese samenwerking in 1952 is er geen oorlog meer geweest. Dus.”

Critici vrezen dat Australië voor lange tijd zal meebeslissen over grote Europese wetgevingen. Die kritiek wordt door Juncker verworpen. “Nee hoor, ze gaan echt maar één keer meedoen. Punt.”

Australië wordt overigens geen grote kans toegedicht bij de Europese verkiezingen. De verwachting is dat de Oostenrijkse Europarlementariër Dido Kahm gaat winnen. Hij gaat verkleed als kip.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Oost-Europese landen zullen wel weer op elkaar gaan stemmen, maar ik verwacht dat vooral Israël weer een grote kans maakt. Eerdere edities tonen aan dat inzendingen met een emotioneel verhaal of een onderscheidende boodschap de kiezer aanspreken. Daarbij is Israël als als enige spektakelstuk ingedeeld in de tweede helft van de show tussen verder alleen ingetogen ballads.

Reageer
gravatar

Euh ja, goedendag heer Maas, we hebben het hier dus over het Europees parlement. Daar doet men weliswaar ook dingen op hoge toon en wordt er uitgehaald en valt men in herhaling, maar daarmee is het nog geen zangfestijn.

gravatar

We zouden ook alle FdV en PVV aanhangers naar de outback kunnen deporteren. Is waarschijnlijk goedkoper. Kunnen ze daar iets groots verrichten. Steefje Blokkedoos is de juiste man om dit keihard uit te onderhandelen met de Aussies.

gravatar

Misschien kan het Waddengebied worden geruild met het Groot Barrièrerif. En het Ruhrgebied in bruikleen worden gegeven aan de Australische woestijn. Zolang de kangoeroepopulatie maar niet in gevaar wordt gebracht.

Reageer
gravatar

Persies!!

Waar blijft Israël?

En Albanië (fijn, nog meer kriminelen!), Oekraïne (idem, plus korruptie), Rusland (al het voorgaande), Turkije (al het voorgaande, plus islam, plus nog meer Turken), …

gravatar

MAG meedoen? Het Eurosongfestival is voor alle leden van de Europese Broadcasting organisatie. Waar Israel lid van is want ze houden van Europese TV. Het is geen gunst hoor, maar een recht.

gravatar

De Amerikaanse dictator Donald Trump heeft op voorhand gedreigd met handelsbarricades als ook Turken en Marokkanen mogen meestemmen en Israëli niet.

O ja, hij is van plan om de Amerikaanse ambassade van de EU te verplaatsen naar Jeruzalem of Vaticaanstad. Zijn keuze zal hij bekendmaken via Twitter.

Reageer
gravatar

Mekka lijkt mij een ook een goede keuze voor de EU-ambassade vanwege Grand Hotel Trump aldaar aldaar en niet op de laatste plaats de bijzonder grote belangen in de lucratieve wapenhandel met het Saudisch koningshuis.

gravatar

Vanwege de enorme islamisering van Europa kan Donald Trump de Amerikaanse EU-ambassade beter meteen naar Bagdad verplaatsen.

gravatar

de mensen in australie zijn van origine toch misdadigers uit Engeland, dus ze passen goed in de EU waar het wemelt van de politieke misdadigers die alleen maar geld graaien