mangostar/shutterstock.com

Misja (26) hoopt voor haar pensioen door alle 260 sollicitatierondes te zijn voor baan als marketingmedewerker

De 26-jarige Misja heeft een baan als marketingmedewerker op het oog bij een middelgroot bedrijf in de dienstverlening. Maar voordat het zover is moet ze nog 260 sollicitatierondes door. Ze hoopt dat ze voor haar pensioen de functie heeft.

“Morgen schrijf ik eerst mijn motivatie voor de inhousedag. Die is over twee weken. Na de inhousedag, met een beetje geluk, word ik uitgenodigd om een online persoonlijkheidstest te doen, een intelligentietest en een kleurentest. Daar moet je eerst wel wat oefentesten voor doen, natuurlijk. Dat doet iedereen. Twee weken later hoor ik of ik word uitgenodigd voor de eerste ronde. Naar wat ik van een vriendin begreep krijgen we waarschijnlijk een rollenspel, waarin we moeten laten zien wat we zouden doen als bijvoorbeeld het gebouw in brand zou vliegen en we zestien personen in een rolstoel vijf verdiepingen naar beneden moeten krijgen zonder lift. En naspelen hoeveel sinaasappels er in de ruimte passen.”

Misja haalt even adem. “Mocht ik dat halen, dan kom ik bij ronde drie. Dan heb ik een gesprek met de manager van de afdeling, dan met de projectleider en daarna met de baas van het bedrijf. Vervolgens heb ik een rondetafelgesprek met projectleider, de baas en de stagiair en daarna een meetup met de manager van de afdeling, twee toekomstige collega’s en de schoonmaker. Dan ga ik eten bij de ouders van de stagiair. Ik zit te denken om couscous te maken. In de volgende ronde, mocht ik een goede indruk hebben gemaakt, gaan we lasergamen met alle marketingmedewerkers en moet ik een solo-act opvoeren voor de bonte-avond en de weg terug zien te vinden na een dropping in het bos.”

De ogen van Misja beginnen te glimmen. Ze telt op haar vingers. “Even kijken… ronde 43. Ja, dat kan niet anders dan een game zijn. Eerst moet je een avatar programmeren, en daarna ga je met die avatar in een VR-wereld de strijd aan tegen allerlei andere avatars zoals Kofi Annan. Een speelse manier om te kijken of je een beetje klant- en conceptgericht kunt denken.”

Als het zover komt is Misja er bijna. Dan staan alleen nog een medische keuring, shuttle run, potje trefbal, eindexamen aardrijkskunde, 7e groepsonderzoek, fietsexamen, SOA-test, sorteerhoed, abseilen van de Euromast, een Rubik’s Cube oplossen onder de 3 minuten, wie de meeste hotdogs kan eten, het opzetten van een winstgevende parfumlijn, en het opsturen van haar cv tussen haar en de door haar zo felbegeerde baan.

De dochter van de baas solliciteert ook op de baan. Ze vindt het spannend. “Ik kan natuurlijk wel wat later instromen, bij ronde 237 ofzo. Maar misschien wil ik wel wat voor mezelf beginnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wilde ook wel solliciteren bij niet genoemde bedrijf. Ik vind het altijd prettig als het eerste gesprek binnen (inhouse, red.) worden gevoerd. Maar helaas, met marketing employee bleek men een hulpverkoopster te bedoelen. Daarmee kan ik niet genoeg sparen voor een redelijk pensioen.

Reageer
gravatar

Heel herkenbaar!
Ik bedoel die dochter.

Hoe heet je? (Die dochter hè.) Heb je misschien zin om bij mij in m’n modebedrijfje te komen werken?

Je hoeft niet veel te doen hoor! En we werken wel een leuke vergoeding uit.

Groetjes,
Ivanka

Reageer