Studio Speld / Shutterstock

Wat zijn de kansen van Max Verstappen op de kasseien van Azerbeidzjan?

De hel van de Kaukasus niet vanzelfsprekend prooi voor Nederlander

Aanstaande zondag staat de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen op het programma: de GP van Azerbeidzjan. Heel Nederland denkt dat Max Verstappen wel even gaat winnen op de kasseien van Baku. Maar is dit wel realistisch?

Volgens Olav Mol is het geen klare zaak dat Verstappen zal gaan zegevieren: “In de GP van Azerbeidzjan speelt de geluksfactor natuurlijk altijd een rol. Die kasseistroken zijn hartstikke gevaarlijk. Als Max net op het verkeerde moment een lekke band krijgt dan kan hij zijn DRS wel aan gooien, maar zie Hamilton dan nog maar eens terug te halen.”

Oud-coureur Robert Doornbos sluit zich aan bij de woorden van Mol: “De hel van de Kaukasus is echt een wedstrijd op zich. Een wedstrijd waar alleen de sterksten over zullen blijven.” Toch denken beide heren wel dat Verstappen goede kans maakt. Mol: “Zeker als het gaat regenen en die steentjes glibberig worden, dan is Max op zijn best. Lekker stoempen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze keer niemand van de baan duwen Max.
Nee, de verrassing bewaren we tot het laatst.
Je gaat ze namelijk gewoon van het podium afduwen!
Pak die grote fles champagne…. en spuiten maar!
Yes, we have a winner!

Reageer
gravatar

Voor alle duidelijkheid: Opa B. is géén variant of
alter ego van Opa Buiswater.
Wat Max betreft, het is te hopen dat Baku niet op schema en dienstregeling staat waar Utrecht en Sri Lanka ook op stonden, de heer Ali Al Bakr Al Baghdadi heeft nog pelotons ‘verwarde mannen’ die monkelend moeten aanzien dat hele teams haramrijders de heilige grond van Azerbeidzjan onteren met hun haram-bolides. Misschien kan de volgende GP daar beter met kamelen of dromedarissen worden gereden; hun drollen zijn beter te verwijderen dan de rem- en slipsporen van F-1 wagens. .