NOS

Kan Van der Poel zonder mee te doen Luik-Bastenaken-Luik winnen?

Een uitgebreide voorbeschouwing

Na zijn fenomenale zege in de Amstel Gold Race zijn ook in Luik-Bastenaken-Luik alle ogen gericht op Mathieu van der Poel. De grote vraag is: kan Van der Poel een wedstrijd winnen waar hij niet aan meedoet? We beschouwen voor met enkele experts en de meningen zijn flink verdeeld.

Oud-renner en wielercommentator Karsten Kroon is voorzichtig: “Natuurlijk is Van der Poel een waanzinnig talent, maar ik moet het nog zien hoor. Ik heb het zelf als renner vaak genoeg meegemaakt. In al die wedstrijden dat ik niet op de fiets ben gestapt kwam ik niet eens in de buurt van een overwinning. Maar bij Mathieu wil ik niets van tevoren definitief uitsluiten.”

Niet iedereen is zo voorzichtig. Collega-commentator Maarten Ducrot ziet Van der Poel zelfs als topfavoriet: “Natuurlijk is niet meedoen een handicap. Hij zou niet de eerste zijn die de hele wedstrijd niet te zien is omdat hij niet meedoet. Maar Van der Poel tart alle wielerwetten. Hij won vaker uit geslagen positie. Deze man is zo sterk, dan kun je zo’n handtekening op het startformulier eigenlijk wel verwaarlozen.”

Zelfs in België ziet men kansen voor Van der Poel. Michel Wuyts gelooft in de jonge Nederlander: “Noem mij een opportunist, maar voor mij zegt zo’n inschrijving niet zoveel. Je moet kijken naar de feiten. Van der Poel kan dingen die anderen niet kunnen. Heb je die fenomenale sprint gezien in de Amstel Gold Race? Niet ingeschreven of wel, voor mij ben je dan gewoon een kanshebber.”

Luik-Bastenaken-Luik begint aanstaande zondag al in de ochtend in Luik. Mathieu van der Poel zal niet aan de start verschijnen. Gaat hij het flikken?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het meest praktisch is gewoon bij de eindstreep starten volgens mij!
Wie daar het eerst overheen komt, dat is eigenlijk het enige wat telt.

Een beetje buiten de gebaande paden denken!
Graag gedaan.

Reageer
gravatar

Dit artikel laat aan duidelijkheid te wensen over. Het meest wezenlijke aspect is helaas over het hoofd gezien. Dat is dat alle wielerwedstrijden waarvoor Mathieu van der Poel zich heeft laten inschrijven, zijn afgelast. Zonder spanning is de lol er immers helemaal van af.

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat ploegleider Cornelisse van Corendon-Circus tientallen miljoenen krijgt aangeboden van wielerorganisatoren om Matthieu niet mee te laten doen. Alleen al de Rabobank heeft er acht miljoen voor over.