The Passion / YT / Shutterstock / Studio Speld

Overwinning Van der Poel nagespeeld op groot plein in Dordrecht

Dordrecht verandert vanavond voor even in de Limburgse heuvels. Op een groot plein middenin de stad wordt de sensationele overwinning van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race nagespeeld.

Voor wie het niet kent, het verhaal gaat als volgt: Mathieu van der Poel (gespeeld door Ferry Doedens) ligt 5 kilometer voor de meet kansloos ver achter op zijn rivalen Julian Alaphilippe (Roel van Velzen) en Jakob Fuglsang (Edsilia Rombley). Hij moet het gat dicht zien te rijden voor de finish. Lukt het hem om in 4 kilometer 1 minuut 5 dicht te rijden? Het publiek in Dordrecht zal de spectaculaire finish vanavond herbeleven.

Voor de navertelling van de overwinning van Van der Poel komt heel bekend Nederland langs. Naast Doedens, Van Velzen en Rombley zijn er rollen voor Jennifer Hoffman (Robert Gesink), Huub van der Lubbe (Alejandro Valverde), Lil Kleine (Thijs Zonneveld) en Jan Joost van Gangelen (de Bemelerberg). Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Martijn Krabbé, die zo in de huid kruipt van wielerverslaggever José de Cauwer.

Tussen het stoempen, demarreren en linkeballen door zijn er natuurlijk liedjes. Nummers als Ik kan het niet alleen van De Dijk, Als je wint heb je vrienden van Brood & Vrienten en Duurt te lang van Michelle Davina zullen ten gehore worden gebracht door Niki Terpstra. Ali B komt met een obligate rap.

Het spektakel is georganiseerd om de zege van Van der Poel relevant te houden voor de jeugd. “Dit verhaal moet verteld worden”, aldus de organisator.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *