Shutterstock / LightField Studios

Sport voetbal ineens populair na succes Nederlandse club

‘Mijn kind wil opeens op voetbal’

Voorheen wilden alle kinderen op tennis, hockey of curling. Maar nu er een Nederlandse club is die blijkt te kunnen voetballen, is de sport voetbal ineens ook populair. Overal op schoolpleintjes zie je jochies van amper tien jaar oud achter een zwartwit gevlakte bal aanrennen terwijl ze termen roepen als ‘goal’, ‘scheids’ en ‘ja hiero’.

“Ik had er nog nooit van gehoord, maar mijn zoon zei vandaag opeens dat hij op voetbal wil”, zegt Marie van Veen, moeder van Kevin (9). Reden voor de plotselinge populariteit is de Nederlandse voetbalclub AFC Ajax, dat de halve finale bereikte van de Champions League, het grootste voetbaltoernooi van Europa.

Van Veen is voorzichtig positief over de ontwikkeling: “Zo’n voetbalteam bestaat dus uit elf spelers, dus Kevin gaat dan meteen met heel veel vriendjes dat spel spelen. Het is goed voor zijn sociale ontwikkeling.” Maar er zijn ook minpunten: “Ze schoppen best wel hard tegen die bal. En dan is er ook nog iemand die moet proberen zo’n harde bal met zijn handen tegen te houden. Af en toe denk ik wel: ‘jongens, doe toch alsjeblieft voorzichtig’. Ik heb geen zin in een krijsend kind thuis.”

Nederland heeft een speciale bond voor de sport voetbal, de KNVB. De voetbalbond merkt aan het aantal inschrijvingen dat de sport geliefd is. Als je het aan de moeder van Kevin vraagt, zal dit echter van korte duur zijn: “Ach ja, het is vast een fase. Zodra we de Ryder Cup winnen, wil hij weer op golf.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed idee, dat kost niets, en is leerzaam voor de luisteraars. Er moet alleen wel een verslaggever heen.

Wellicht dat u ook een photo zou kunnen maken voor de radiobode van volgende week!

gravatar

Dat zullen wij doen! Ook uw idee van een verslaggever nemen wij in onze beraadslagingen mede. Dit strekt den katholieke luisteraar tot de broodnodige duiding. Als voorwaarde dient wel te worden gesteld dat het bezoek aan de zondagse mis niet in gevaar wordt gebracht.

gravatar

Het kan niet op bij de De Speldredactie. Vandaag al twee keer over dat vreselijke spelletje waarin kindertjes al wordt geleerd hoe je de tenstandertje de beentjes onder het kontje uit moet schoppen.

Voetbal is een ruw spelletje waarin zelfs scheidsrechters worden mishandeld en zelfs vermoord. Dat zie je niet gebeuren in onze geliefde en zeer sportieve sport korfbal.

Reageer
gravatar

Als er een spelertje met enkele diamanten oorbellen en gouden schoentjes op de grond ligt te rollen kan dit ook n jongen zijn. Of een volwassen profvoetballer natuurlijk.