wikimedia commons/ Usmanbukhari3362

Klimaatopwarming: winter in Game of Thrones zal maar twee afleveringen duren

De Winter is Coming, maar hij zal niet heel lang duren. Onlangs lekte uit dat in het nieuwe seizoen van Game of Thrones de winter maar twee afleveringen zal duren. Ook zal hij met hier en daar wat nachtvorst en af en toe wat natte sneeuw niet heel streng zijn. De reden: klimaatverandering.

“Na de droge zomer van vorig jaar, nu maar twee afleveringen winter. Het is duidelijk weer een signaal dat het met het klimaat de verkeerde kant opgaat”, zegt weerman Gerrit Hiemstra. “Hopelijk leidt dit eindelijk tot actie en komen mensen eindelijk eens van de bank om echt iets aan klimaatverandering te doen.”

Niet iedereen denkt dat de oorzaak van de korte winter bij klimaatverandering ligt. “Ik denk dat het gewoon door Carice van Houten komt”, zegt serieliefhebber Stijn de Groot. “Sinds ze bevallen is van een demoon, zijn er vreemde dingen aan de hand in Westeros. De vroegtijdige lente kan daar één van zijn. Bovendien heeft Westeros altijd een grillig klimaat gehad.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

in de nieuwste star warsfilm zit een gevecht in Hoth bij, maar ipv met Tauntauns en veel sneeuw is het in een woestijn met Rey en princess Leia in bikini

Reageer
gravatar

Maar dit bespaart de de serie wel 1000 miljard aan kosten: de winterse special effects zijn niet meer nodig, de acteurs en paarden hoeven geen training in het galopperen in de sneeuw meer te volgen, het sneeuwdicht maken van rekwisieten is niet meer nodig …

Reageer
gravatar

Ik dacht eerst dat het een serie was uit Engeland waar ze hun roots proberen terug te vinden, maar het is nog Amerikaans ook. Mogelijk een soort verwerking van Atlantis dat ze vernietigd hebben.

Reageer