Treinvideo.nl / YT

NS vraagt ProRail te stoppen met kapotte bovenleiding

Defect roept herinneringen op aan vertragingen

De NS heeft ProRail met klem verzocht te stoppen met de kapotte bovenleiding. Volgens het spoorwegbedrijf zorgt het defect voor onrust bij personeel en reizigers. De half afgebroken leiding zou met name ongepast zijn voor mensen die betrokken waren bij eerdere vertragingen.

“Wij krijgen berichten van conducteurs en reizigers. Ze hebben hier last van”, zegt NS-topman Roger van Boxtel.

ProRail laat in een reactie weten nog even door te gaan met de kapotte bovenleiding. “We willen jonge mensen bereiken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Men moet dit weerspannig gedrag zien in de context en traditie van een (nog) semi-overheidsbetoon dat “de markt op wil”. Zo’n 75 jaar geleden werd in Amsterdam ook al gestaakt bij de Spoorwegen om de Duitsers dwars te zitten. Die zijn prompt járen later ook weer oostwaarts vertrokken. In de jaren 20 was er in een oprisping van burgerlijk verzet (tegen de katholieke en antirevolutionaire Worgwetten) ook al een spoorwegstaking: “Heel het maatschappelijk leven staat stil, al uw machtige arm dat wil”. Die arm bleek echter totaal onmachtig en de stakers zijn toen -heel effectief- allemaal uitgehongerd. De treinmaffia houdt het daarom nu alleen bij prikacties, bovenleidinkje hier, stintje daar, vinger in de neus en karren m,aar.

Reageer
gravatar

Ik vind ook dat er moet worden doorgegaan met de kapotte bovenleiding. Twitteraars en thrillerschrijvers hebben dringend behoefte aan inspiratie, die mag je hun niet zomaar ontzeggen.

Reageer
gravatar

Het is mis met de bovenleiding directie van ProRail.
Ik ga die hap privatiseren verkopen aan de hoogst biedende, zodat de bovenleiding directie flink doelmatiger wordt meer kan gaan verdienen en daardoor eerder bereid is om zelf hun handen uit de mouwen te steken de spoorwegen onbetaalbaarder te maken.

De doorhalingen en de gecursiveerde correcties zijn van de moderator.

Reageer
gravatar

Ik zou het miljoen ‘originele’ meisjes (meestal) willen vragen op te houden de knieën van hun sjiens open te knippen.

Ik krijg daar nare associaties van.

Uw Machinist (NS)