De Speld

Voetbalteam met 168 spelers kan op zaterdag nooit 11 man op de been brengen

Hoe groot het zevende van MS DOS ‘73 op papier ook is, het lukt ze maar niet om op zaterdag 11 man op de been te brengen. Dit jaar staat het team met 168 man ingeschreven, maar op zaterdag staan er maximaal 10 man op het veld.

“Vorig jaar hadden we een team van 43 mensen, maar hadden we nooit genoeg man”, verzucht aanvoerder Michael Hut (presentie van maar liefst 23%). “Toen zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we gezegd: er moeten 130 man bij. Dat is gelukt, maar alsnog staan we op zaterdag met 10 man op het veld. Het is een raadsel. En dan moet ook nog iemand vlaggen.”

Hut pakt zijn telefoon erbij en leest voor waarom zijn het gros van zijn teamgenoten er dit keer niet bij is: “47 spelers hebben een tentamen ergens aankomende maand, 3 zijn hun vriendin uitzwaaien op Rotterdam Centraal, 21 zijn brak van een technofeest, 14 hebben een lekke band, 6 een gebroken v-snaar, 9 hebben hun kruisbanden gescheurd, 1 is vorige week in elkaar gemept door een grensrechter, 8 zijn op wereldreis, van 4 hebben we na de eerste training nooit meer iets vernomen en 7 man zou wel komen, maar hebben we nog niet gezien, die hebben zich waarschijnlijk verslapen.”

De scheidsrechter blaast op zijn fluitje om aan te geven dat de wedstrijd zo gaat beginnen. Hut snelt naar zijn positie op het veld. “We spelen zonder spits, dus we moeten alles geven. Kom op hè. Vanaf het begin!”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

M.i. ligt het toch aan de wat eenzijdige club-populatie. Alleen met wat gesjeesde studenten, gedateerde midlifers en wat bejaarden die op of rond hun uiterste houdbaarheidsdatum verkeren, valt natuurlijk geen compleet elftal + grensrechters + juichend publiek te formeren. Er zullen rap aankopen moeten worden gedaan, transferprijzen doen niet terzake. Ten Hag staat open voor biedingen op zijn ijzeren voorraadje jeugdspelers.

Reageer
gravatar

Zittend springen (ook wel levitatie of hoppen genoemd, red.) is een sport die wij veel en aandachtig beoefenen in onze Tibetaanse kloosters. Ook onze sport wordt helaas hier nooit belicht.