Peter Braakmann / Shutterstock.com

Slechts 99 procent klanten ontevreden over bijgestelde prijzen supermarkt

'Geen slechte score'

Sinds de btw-verhoging van 6 naar 9 procent hebben supermarkten hun prijzen verder verhoogd, zodat ze weer op een 9 eindigen. Slechts 99 procent van de mensen is daar ontevreden over, stelt een landelijke enquête.

“Geen slechte score”, zegt enquêteleider Hans van ‘t Hofje. “Had ik eerlijk gezegd niet gedacht. Ik dacht: prijzen omhoog, dat vindt niemand leuk. Maar precies 1 procent vindt dat dus allemaal wel prima. Dat valt mee.”

Van ‘t Hofje geeft wel toe dat er in de enquête eigenlijk iets minder ontevreden mensen waren, maar dat hij voor het gemak de uitkomst naar boven heeft bijgesteld. “Als het percentage niet op 99 uitkomt, zou dat een vervelend psychologisch effect hebben. En dat is niet leuk voor de mensen. Want ja, dat is méér dan 90 procent. Maar 99, dat is niet eens 100! Lekker toch?”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gewoon contant betalen als het totaal naar beneden wordt afgerond en pinnen als het bedrag naar boven zou worden afgerond. Echt, de centen stromen zo binnen !

Reageer