Shutterstock / Anjo Kan

EU wil vluchtelingen eerlijk verdelen over territoriale wateren

De Europese Unie stopt voorlopig met het redden van vluchtelingen op de Middellandse Zee. Italië vindt namelijk dat de opgevangen vluchtelingen niet goed worden verdeeld. Daarom hebben de EU-vertegenwoordigers besloten om vluchtelingen eerlijk te verdelen over de verschillende territoriale wateren.

Door bootjes met vluchtelingen over verschillende wateren te laten varen, hoopt de EU het gewicht voor de landen te verdelen. “Natuurlijk kunnen we ze niet zomaar aan hun lot overlaten, midden op de Middellandse Zee”, zegt Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. “Dat zou namelijk ook op de Oostzee kunnen. Of de Noordzee.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

CDA en CU hebben een gezamenlijk standpunt in deze: men laat Gods water over Gods akkers lopen, volgens de Wet van de Communicerende Vaten. .

Reageer