Shutterstock - Kzenon

Bowler scheert zijn armen om harder te kunnen gooien

‘Aerodynamica is belangrijk’

Bernard is bezeten van de bowlingsport. Om zijn prestaties te optimaliseren scheert hij zijn armen, zodat hij harder kan gooien.

Volgens Bernard is het aerodynamischer als je geen haar op je armen hebt: “Bowlen is een sport van millimeters, van grammetjes. Het gaat om de kleine details waarmee je winst kan pakken ten opzichte van je tegenstanders. De verminderde luchtweerstand op je armen is zo’n detail.”

Het komt regelmatig voor dat Bernard raar wordt aangekeken of wordt uitgemaakt voor meisje of mietje, maar dat heeft hij ervoor over: “Dat zijn typisch opmerkingen van mensen die nog nooit een turkey hebben gegooid.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als virtuoso gitaarspeler die fingerstyle speelt loop ik ook rond met 1 hand met lange driehoeknagels en de andere hand met afgeknipte nagels. Het ziet er niet uit en je moet geen jeuk hebben, maar dat alles om Cavatina goed te spelen.

Ik snap Bernard maar al te goed!

Reageer
gravatar

Het wordt tijd dat hij het mesje vervangt. Ik zie toch nog heel wat haren op zijn armen. Zo krijgt hij het niet voor elkaar dat Gillette hem gaat sponsoren.

Reageer
gravatar

Bernhard heeft nog heel wat te leren van schaatsers. Dat T-hemdje is aerodynamisch niet in orde. Ik raad hem lange mouwen van thermoplastisch vulcanisaat van styrene ethyrene utylene aan met rimpeltjes die proefondervindelijk zijn bepaald in een windtunnel.

Reageer