NOS/YT

Abortuskliniek krijgt bezinningszone voor anti-abortusactivisten

‘Waarom sta ik hier eigenlijk kwetsbare mensen lastig te vallen?’

Abortusklinieken krijgen aparte zones waarin anti-abortusactivisten kunnen nadenken over wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn. De zones zijn bedoeld voor bezinning en reflectie voor activisten, die er even goed kunnen nadenken of ze nu echt mensen met hun ideeën willen confronteren.

“De verwachting is dat wanneer activisten iets langer nadenken over wat ze doen, dat ze het dan niet meer gaan doen”, stelt Minister De Jonge. “Als ze heel even wat afstand nemen en zien dat ze mensen in een kwetsbare positie op agressieve wijze hun wereldbeeld proberen op te dringen, dan denken ze misschien wel: wat ben ik aan het doen? Die bezinning moet je de ruimte geven.”

De Jonge stelt dat het hem niet gaat om het uitbannen van andere meningen. “Iemand mag natuurlijk best vinden dat abortus niet correct is, maar het is een heftige keuze om dat in het gezicht te gaan schreeuwen van mensen die om allerlei verschillende redenen bij zo’n kliniek komen. Wij vinden dat je mensen de ruimte moet geven om goed na te denken voor ze die stap zetten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oog om oog, tand om tand.

Het is beter om op zondag voor de deuren van kerken te gaan staan met passend bord en spandoeken. (Iemand suggesties voor teksten?) In ieder geval niemand de kerken binnenlaten voordat een flink gesprek is gevoerd.

De gele hesjes liever in achterbak van de auto laten liggen.

gravatar

Als je de stelling van de anti-abortusactivisten consequent toepast (ongeboren leven mag niet afgebroken worden, en wie ongevraagd een kind krijgt mag het niet weigeren), zou je ook de kinderen geboren kunnen laten worden en vervolgens aan de activisten geven.

Reageer