Alinute Silzeviciute / Shutterstock / Karoly Lorentey / Flickr

Voorbereid de toekomst in: Nadia laat zich omscholen tot computer

Veel mensen zijn bang hun baan kwijt te raken door technologisering, maar weinigen doen er ook echt iets aan. Hoe anders is het bij de 40-jarige huisarts Nadia. Zij laat zich omscholen tot computer.

“Straks stellen computers de diagnoses en is er in mijn vakgebied geen behoefte meer aan menselijke denkkracht”, legt Nadia uit. “Maar ik wil niet bij de pakken neerzitten. Daarom volg ik nu een avondcursus waarin ik leer om te denken in recursieve algoritmen. Het is veel herhaling, het is veel herhaling, het is veel herhaling, maar het gaat de goede kant op. Met een beetje geluk kan ik na de zomer al aan de slag als online-aanmeldingsformulier.”

De opleiding tot computer is niet eenvoudig, zo heeft Nadia inmiddels geleerd. “Ik moet straks op het schriftelijke examen in 3 nanoseconden kunnen uitrekenen hoeveel priemgetallen er zijn tussen 0 en 500 miljard. Daarnaast moeten de besturingssystemen Windows, macOs en Linux op mij kunnen werken. Van dat laatste snap ik niets. Linux, really? Maar goed: je doet maar gewoon dom wat je gevraagd wordt. Ook dat is een eigenschap van computers.”

Nadia’s man Elmar steunt haar. “Ik heb haar wel gezegd dat ze een goede virusscanner moet downloaden. Ik geen zin om met iemand in huis te wonen die supertraag is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Computer worden is natuurlijk wel erg ambitieus. Je zou eerst thermostaat of stappenteller kunnen worden en daarna wel verder zien hoe het loopt.

Reageer
gravatar

Dat terwijl computer juist het eerste beroep was wat in het gedrang kwam na de uitvinding van de automatische rekenmachine, rekenkamers hebben er nooit meer hetzelfde uitgezien.

Reageer
gravatar

Een slimme meid is op de toekomst voorbereid. Nou zijn niet alle huisartsen (m/v) even slim en/of capabel, maar Nadia (Komanesky) is als Roemeense arbeidsmigrant (m/v) er toch in geslaagd haar culturele/intellectuele bagage zinvol tot toepassing te brengen. Haar patiënten zijn merendeels Oost-Europeanen (m/v) die hier een welverdiende WW of WAO genieten. nadat zij in het kader van hun beroepsuitoefening van rijdende vrachtwagens zijn gevallen of bij huis- overvallen op bejaarden (m/v) oorlogsmoeheid opliepen.

Reageer
gravatar

In 3 nanoseconden alle priemgetallen tussen 0 en 500 miljard? Zelfs als je dat schrijft in assembly moet je het heel efficient programmeren en een supersnelle computer hebben om dat voor elkaar te krijgen.

Reageer
gravatar

U zegt het Plas, het gaat te ver met die Van der Plas. Daarom gaan we dit soort memes verbieden via de nieuwe EU Regelgeving.

gravatar

De EU kan de toenemende meerderheid in het VK niet verraden die in de EU wenst te blijven.
.