RTL Nieuws / YT

Baudet sluit eerste compromis: 500 miljard naar klimaatbeleid

Donderdag zei Thierry Baudet al dat hij bereid was compromissen te sluiten. Een week later voegt de leider van Forum voor Democratie de daad bij het woord. Hij heeft met het kabinet afgesproken dat er de komende jaren 500 miljard euro aan het klimaatbeleid mag worden uitgegeven.

“Dat is nog steeds veel geld”, geeft Baudet ruiterlijk toe. “Maar Nederland is een compromissenland en dus moet je soms water bij de wijn doen. Ik wil laten zien dat er met Forum zaken te doen is. Minister Wiebes heeft mij toegezegd dat hij zijn best zal doen zelfs onder die 500 miljard te blijven. Dat hebben we toch maar mooi afgedwongen.”

Baudet is ook in gesprek over een compromis met betrekking tot de nexit. “Veel partijen willen in de EU blijven en ik wil eruit. Het lijkt moeilijk om een tussenweg te vinden, maar ik denk dat die er wel is. We zouden bijvoorbeeld kunnen beweren dat we eruit stappen, daarover een brief naar Brussel sturen en vervolgens jarenlang aanklooien. Of we stappen gewoon met half Nederland uit Europa, alle provincies tot en met de M.”

Forum voor Democratie hoopt bovendien het referendum nieuw leven in te blazen. Baudet: ‘Ik begrijp dat een bindend referendum de andere partijen te ver gaat. Wellicht kunnen we elkaar vinden bij een raadgevend referendum met een opkomstdrempel. Dan kan de politiek de uitslag nog naast zich neerleggen.”

Een van de redenen waarom Forum werd opgericht was het partijkartel. Baudet ziet ook in dat opzicht ruimte voor compromissen. “Het kartel hoeft niet kapot, als wij maar worden toegelaten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Noord Holland blijft op deze manier in de EU. We kunnen als NH wel uit de EU stappen, maar ik denk dat we deze provincie subiet moeten aansluiten als 24e kanton van de Confederatio Helvetica. Hebben we wel de lusten van Schenken, maar niet de lasten van Brussel en last nut not least: een kneiterharde Zwitserse frank als vervanger van de Euro.

Reageer
gravatar

Het enige probleem is dat we ook als compromis Zuid-Holland en Noord-Holland samenvoegen als Holland en dus wel uit de EU stapt

gravatar

Compliment: Gefijnste glimlach, gluiperige blik….Bijna niet te onderscheiden van Alan B’stard. Ik denk dat hij veel ‘The new Statesman’ heeft gekeken. Is dit afkomstig van een Rick Mayall-imitatiewedstrijd?n Ook leuk gevonden, die achternaam: dat is Frans voor ezel.

Reageer
gravatar

Mag ik het het nog even hebben over het FAN-TAS-TISCH-E succes van onze strijders aan het front?

Aha, dan toch.

Wij hebben namelijk… GEWONNEN!!

De kiezers in Nederland hebben, net als de uil van Minerva, hun vleugels uitgespreid, hebben hun ware macht getoond. De uil der wijzen is gaan vliegen en heeft de hele aardkring in beweging gebracht!

Reageer
gravatar

Dat IS mijn portret, maar nu zonder mijn masker!
Transparantie!

Dat geldt ook voor mijn navolging van het FAN-TAS-TISCH-E gedachtegoed van mijn grote voorbeeld: Anders Breivik!

Alles wordt anders, een 1000-jarig rijk! Niet langer die oude politiek.

Dat was masochistische ketterij, een geseculariseerde zondvloedgeloof die zich in onze tijd heeft meester gemaakt van de harten en geesten van onze bestuurders. Een manie vergelijkbaar met de doodscultus die ooit Paaseiland teisterde.

Wij moesten boeten, zo papegaaiden de machtszoekende bestuurders van dit land de ecologische hoge priesters na. Het was pure oikofobie, pure zelfhaat.

Ons land maakt deel uit van die beschavingsfamilie. Maar net als al die landen van onze boreale wereld, werden we kapotgemaakt door mensen die ons juist zouden moeten beschermen.

gravatar

let maar op Thierry, bij de volgende verkiezing doet Volkert van der G. mee en die zal een einde maken aan de populistische partijen net zoals die een paar jaar geleden ook gedaan heeft