kivnl/Shutterstock

Is Barcelona te afhankelijk van veruit de beste voetballer aller tijden?

Messi scoorde gisteren zijn 51e hattrick uit zijn carrière. Zelfs het publiek van de tegenstander gaf hem een staande ovatie. Hierdoor rijst de vraag wederom of Barcelona niet te afhankelijk is van veruit de beste voetballer aller tijden.

Voetbalanalist Kenneth Perez denkt van wel. “Het is niet goed dat er een speler is die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Hij beslist dan wel bijna ieder duel, maar het maakt de ploeg ook kwetsbaar. Bij Real Madrid beseften ze tenminste dat het om het team draait. Ze hebben Ronaldo weggedaan, en nu staat er gewoon een groep van min of meer gelijkwaardige voetballers. Ik bedoel maar.”

Ook Pierre van Hooijdonk denkt dat het niet goed is voor Barcelona dat Messi er met kop en schouders bovenuit steekt. “Natuurlijk helpt het wel als je een buitenaardse speler in je team hebt die er iedere wedstrijd een paar inschiet. Maar je gaat er ook blind op vertrouwen dat hij het wel even doet. En dat doet hij dan ook. Maar toch.”

Toch ziet niet iedereen Messi als een probleem van Barcelona. “Noem me ouderwets, maar het kan best een voordeel zijn als je iemand hebt die er tachtig maakt in een seizoen”, stelt oud-coach en analist Aad de Mos. “Dat levert bijvoorbeeld best veel punten en misschien zelfs prijzen op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Europese integratie = nationale desintegratie.
Ook in Joegoslavië begon de burgeroorlog op het voetbalveld.
De strijd tegen het fascisme van toen = het fascisme nu.

Reageer
gravatar

Hetzelfde met de huidige immigratie (van buiten de EU).

Een ruiter viel van ’t paard en sinds die tijd noemde ieder die van ’t paard viel zich een ruiter.

Multatuli

gravatar

Ooit was Catalonië een land met koloniën over de hele Middellandse Zee. Door de pest in die gebieden is het Catalaanse ideaal echter sterk ondermijnd.
Zodoende is Johan Cruijff een held van de Catalaanse onafhankelijkheid. Als onafhankelijk land mogen ze meedoen aan de wereldcup.

Reageer
gravatar

Ik kan het niet genoeg tegen de sportredactie van De Speld zeggen: “Voetbal is niet de enige sport op de wereld.”

Beroepsvoetbal is overigens meer een theatraal verdienmodel dan een sport.

Reageer