NOS / NPO

Nieuw record Salt Lake City: 4 bezoekers bij World Cup Schaatsen

Nog nooit zoveel mensen bij buitenlandse schaatswedstrijd

Opnieuw is een record gesneuveld in de schaatshal van Salt Lake City: 4 mensen bezochten dit weekend de World Cup. Nog nooit waren er zoveel bezoekers bij een schaatswedstrijd in het buitenland.

Schaatscommentator Erben Wennemars is dolenthousiast over het record: “Je hoopt toch altijd dat er records sneuvelen in zo’n weekend. Maar dit is ongekend. 4 bezoekers, dat is er één boven de magische grens van 3. Dat is nog nooit vertoond op een hooglandbaan. Dit record gaat nog jaren mee.”

Ook schaatser Kjeld Nuis was blij met het record. “Vier bezoekers. Dat verwacht je in Heerenveen, maar niet in een gat als Salt Lake City. In de ene bocht zat één persoon en in de andere bocht gewoon twee. En dan stond er ook nog iemand langs het rechte stuk. Dat stuwt je als schaatser dan echt vooruit. Fantastisch om te zien dat schaatsen hier zo enorm leeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heerlijk, een soort van dan.
Spraakverwarring op de werkvloer was niet helemaal afgestemd. Het ging daardoor.
Wel naderhand terugkoppelen wat ze
van elkaar begrepen…

..ach..