NOS/TROS/YT

Maken we een kans op het Songfestival? Wij vroegen het 6 artiesten die in het verleden keihard zijn afgegaan

Maakt Duncan Laurence kans op het Songfestival? Veel mensen hebben er een mening over, maar wij vroegen het 6 experts: artiesten die in het verleden keihard zijn afgegaan met hun inzending.

Sieneke
“Ik vind het een goed nummer, maar ik weet niet of Europa hierop zit te wachten”, peinst Sieneke. “Veel artiesten zingen al in het Engels, je moet iets anders doen om jezelf te onderscheiden. Mensen in Europa houden van uniciteit. Wat is nou typisch Nederlands? Dat is de kernvraag voor een succesvolle inzending. Ik denk eigenlijk niet dat we de finale gaan halen.”

3J’s
“Zoiets had het nooit gered in de tijd dat de TROS in z’n eentje de Nederlandse inzending bepaalde. Er mist iets, een bepaalde letter in zijn naam.”

Gordon
“Kijk het is een best een leuk nummer. Maar Duncan Laurence heeft geen glitterpak aan. Dan ben je dus op voorhand kansloos. Het Eurovisiesongfestival gaat niet alleen over muziek, maar ook over performance. Een glitterpak, dus.”

Glennis Grace
“Het is geen slecht nummer, maar wat ik zo jammer vind is dat hij dan weer aan een commerciële talentenjacht heeft meegedaan. Iedereen kan meteen horen dat hij er niet op eigen kracht is gekomen.”

Willeke Alberti
“Duncan wie? Nog nooit van gehoord. Het is jammer dat Nederland geen artiest afvaardigt die zijn of haar sporen al ruimschoots heeft verdiend. Waarom geen Jan Smit, Vader Abraham of een andere rashollandse schlagerzanger? Zo’n Songfestival is geen stageplek.”

Treble
“Amambanda mababacamada gwena mwandamba.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat de Maria Servaes-Bey (Zangeres Zonder Naam, red.) niet meer leeft. Zij was in staat om heel Europa tot huilens toe te beroeren. Dat had niet alleen de eerst, maar zelfs de eerste vijf plaatsen opgeleverd!

Reageer
gravatar

Opa, ik kan het nog sterker vertellen Ze zou als enige in de finale staan!
Geen enkele zangeres, zanger of zangkoortje zou immers nog durven optreden vanwege hun zekere afgang.

gravatar

Het hele oeuvre van Michael Jackson was geënt op de kinder- tot pubertijd, de overgang van ouderhechting tot lover en het seksuele dilemma waarin de meeste ouders geen soelaas bieden. Met enige opmerkzaamheid begrijp je dan wel waar zo iemand last van had. Dat de ouders ook achteraf een belangrijke rol speelden in de afhandeling is niet onlogisch.

De film had beter kunnen heten Entering Neverland. Precies de sensatie rond Michael Jackson, Leaving Neverland, is de oorzaak van dezelfde pedofilie die bij hem is aangetoond in dit geval waarschijnlijk ten gevolge van chronische eenzaamheid, die voor de meer snuggeren ook iets onthult over henzelf en hun hebzucht, en het gebrek aan een privéleven. De minder charismatische vader van een van de slachtoffers gediagnosticeerd met bipolar disorder die door zijn gezin voor de glamour achter zich werd gelaten en die zich kort voor de ontknoping opknoopte is hier een detail.

gravatar

Ja, je moet bij Gordon niet naar zijn stem luisteren, maar enkel naar zijn billen kijken. Alleen de heer Roemer kan er meer van.

Oh ja, Trijntje Oosterhuis gaf ook een reactie. Dat was:
ai, ai, ai, ai!