Dutchmen/Shutterstock

Kabinet laat klimaatdoelen 2030 varen: ‘We gaan wel voor de herkansing’

De Nederlandse regering staakt zijn pogingen om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Volgens het kabinet is het nog heel veel werk en is er niet meer zo veel tijd. “We gaan wel voor de herkansing.”

“Op zich zouden we het nog kunnen redden”, legt Mark Rutte uit. “Maar dan moeten we nu echt heel hard werken. En we hebben ook nog Brexit, verkiezingen en Lowlands. Dus we kunnen het beter maar laten en dan gewoon vol voor de her gaan. In 2030 komt er vast wel weer een nieuwe conferentie met een klimaatakkoord. Daar zetten we vol op in.”

Voor Sybrand Buma voelt de beslissing als een opluchting. “Ik ken mezelf, met zo’n strakke deadline ga ik enorm lopen stressen en wordt het weer helemaal niks. Bovendien ga je dan vaak fouten maken. Dan belast je de burger te veel en het bedrijfsleven te weinig. Of baseer je je berekening op te oude cijfers. Dat wil je niet, dus beter lekker voor de her gaan.”

Rob Jetten is de enige van de groep die denkt dat de opdracht nog wel afkomt. “We moeten inderdaad flink aan de bak: misschien moeten we zelfs nachten doorhalen. Maar als we de taken netjes verdelen en niet elke vrijdag naar PIP gaan, moet het mogelijk zijn. En dan doen we toch in 2031 een parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen? Dat kan altijd nog.”

Nu de coalitie heeft besloten om de klimaatdoelen niet meer te halen, hebben ze een hoop tijd voor andere dingen. Gert-Jan Segers: “Maar daarna gaan we echt op tijd beginnen. Dat hebben we afgesproken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

..oh 2030? Ik dacht bij “herkansing” meer aan het op de smeulende hopen die tzt nog van de aarde resteren laten uitsterven van de mens. En dat we dan na een paar miljard jaar weer geëvalueerd zijn, van groene smurrie tot intelligente wezens, die statutair recht hebben op een herkansing. Maarja, die VVD’ers he, met hun tomeloze “ambitie”, en het CDA met haar voogdelijke verantwoordelijkheidsbesef, die moeten weer voor de troepen uit natuurlijk!

Reageer
gravatar

Huh?! Het komt toch pas goed, wanneer we de homosexueel uit de samenleving bannen? (En natuurlijk blijven bidden.)

gravatar

Zeker Kees, bidden zullen we. En verder hoeven we niks te doen, want we zijn toch verdoemd.
De erfzonde hè, kom je niet makkelijk van af.

gravatar

👍Eindelijk eens een goed voorstel van het kabinet om de klimaatdoelen van 2030 te laten varen.👍 Het is de linkse introcdinatie dat ons wilt doen geloven dat de mens schuldig is aan het klimaat.

Het gaat linkse gekkies alleen maar om, op kosten van de gewone Nederlander, uit de ruif van de subsidiepot te vreten.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het kabinet blijft die klimaatdrammers maar pleasen … Het klimaat gewoon overlaten aan de participatiemaatschappij -de burger lost het zelf wel op-, dan kunnen wij fijn aan de slag met de echt belangrijke zaken: o.a. de dividendbelasting. Schaf deze toch af en veel problemen lossen zichzelf op!

Reageer