Andrew Balcombe/Shutterstock

Winter verliest licentie om seizoen te heten

De winter is zijn licentie kwijt om een seizoen te mogen heten. Het geplaagde jaargetij stond al langer in het rood: meerdere waarschuwingen van de arbitragecommissie gingen eraan vooraf. De 19 graden warme februaridag deze week gaf uiteindelijk de doorslag.

“Het is een eer om een seizoen te zijn, maar het is ook gewoon een serieuze aangelegenheid”, vertelt een woordvoerder van de commissie. “Je moet je eigen weertype hebben en je daar ook een beetje aan houden. Nu zien we al langere tijd dat de winter de lente na-aapt. Ergens snappen we dat wel: de lente is populairder. Maar ja: je gaat een afspraak aan, daar dien je je aan te houden. Einde oefening dus.”

Volgens de woordvoerder zijn de regels niet te streng. “Natuurlijk moet je je aan bepaalde waardes houden. Maar er is ook speling. Een waanzinnig warme oktober, een dot sneeuw in de lente: dat soort experimenten juichen we toe. De winter houdt zich structureel niet aan de afspraken. Dan moet je als commissie op een gegeven moment een rode lijn trekken en zeggen: tot hier en niet verder.”

Hoe het gat van de winter wordt opgevuld, is nog niet duidelijk. Een optie is om verder te gaan met drie seizoenen, maar de vrees voor chaos is groot. Een andere optie is een vervanger vinden. Wat dat betreft is er een meevaller: De feestdagen, een schilderij van Bob Ross en Bridget Maasland hebben zich al aangemeld om het gat tussen de lente en herfst op te vullen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit soort licenties veilen we graag voor een paar miljard euro. Als de winter dan steeds korter wordt, is het lastig om het rendabel te krijgen. Misschien een joint venture van de herfst en de lente?

Reageer
gravatar

De seizoenen zijn door mij levenslang gelicenteerd. Ik ben echt niet van plan om een commissie of werkgroep van aardbewoners over de inhoud van mijn licentie te laten beslissen. Als die gasten zo doorgaan geef ik hun namen door aan vriend Petrus. Smekend bidden en berouwvol biechten zal niet helpen. Dus dimmen godverdomme!

Reageer
gravatar

Sorry heren, maar zoiets loopt tegenwoordig gewoon via een open aanbesteding he.. Met teams van juristen en accountantsbureaus die aan beide zijde trachten aansprakelijkheid risico’s zo ver mogelijk van zich af te werpen. Man, man, waar heb je gezeten de laatste tweeduizend jaar?

gravatar

Ik zie dat jullie mijn foto hebben gebruikt en mijn naam staat niet bij jullie artikel . Je mag even zeggen waar ik mijn factuur naar toe kan sturen !!

Reageer
gravatar

Misschien te rade gaan bij de NS of de HEMA? Die zijn goed in het verzinnen van neutrale aanduidingen.
Of Schiphol sluiten en de autoloze niet-zondag invoeren, dan pak je het probleem bij de wortels aan.

Reageer