CDA/YT

Opnieuw rekenfout: ‘hele goede morgen’ is gewoon ‘een goede morgen’

Campagne CDA geeft te rooskleurig beeld van de ochtend

Opnieuw een pijnlijke rekenfout door de hoge heren in Den Haag, ditmaal van het CDA. De partij berekende een ‘hele goede morgen’. Uiteindelijk blijkt het slechts te gaan om ‘een goede morgen.’

“Het CDA schetste een te rooskleurig beeld van de ochtend”, vertelt politiek analist Nynke de Zoeten. “Mensen dachten dat het fantastisch zou worden, met 25 graden, ontbijt op bed en een belletje van de baas dat ze de rest van de maand vrij kregen. Uiteindelijk was het allemaal wel oké, met het zonnetje enzo, maar een hele goede morgen was het zeker niet.”

De SP heeft een spoeddebat aangevraagd over het uitblijven van een hele goede morgen.

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Nou, dat “moet” niet, maar het is wel beter. Op zich zou je best iemand een hele goede morgen kunnen wensen. Daarmee zou je dan kunnen benadrukken dat de hele morgen goed is en niet een deel van de morgen. Bij professioneel/formeel taalgebruik is het meer gebruikelijk dat “heel” in plaats van “hele” gebruikt wordt. Een hele heel fijne dag nog aan allen.