Flickr.com / charlo.be

Volgende week dinsdag: superstomme sufmaan

'Als je goed kijkt valt je pas op hoe gewoon de maan eigenlijk is'

Sterrenkundigen kunnen hun geluk niet op. Volgende week dinsdag is het namelijk superstomme sufmaan. Een astronomisch verschijnsel waarbij de maan niet bijzonder dicht bij de aarde staat en ook niet helemaal te zien is.

De superstomme sufmaan is veel unieker dan bijvoorbeeld de superbloedwolfmaan of de supersneeuwmaan, vertelt sterrekundige Roos Vrienten. “Het bijzondere is dat je tijdens de superstomme sufmaan de maan eindelijk kan zien zoals ie er werkelijk uit ziet. Op alle andere dagen lijkt de maan een andere kleur te hebben, of groter te zijn dan anders, maar als je volgende week dinsdag goed kijkt valt je pas op hoe gewoon de maan eigenlijk is.”

Het is echter goed mogelijk dat de superstomme sufmaan niet te zien zal zijn door bewolking. Dat zou een tegenvaller zijn voor liefhebbers, de volgende sufmaan is namelijk pas volgende week woensdag.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op drie, vier en vijf maart wordt op de achterkant van de maan door een Chinees orkest Beethovens moonlight sonata uitgevoerd. Om precies te zijn: de pianosonate nr. 14 in cis mineur, opus 27 nr. 2.

Helaas zijn alle kaarten uitverkocht. Er zijn zelfs geen tickets meer verkrijgbaar.

Reageer