Speakers Academy / Shutterstock

Koen (8) wil later astronaut worden zodat hij daarna nog jaren lucratieve optredens kan doen als spreker

Als Koen later groot is wil hij maar één ding: jarenlang vanuit een niche-expertise theaters en congreszalen afgaan om goed bij te verdienen. Astronaut André Kuipers is dan ook zijn grote voorbeeld.

Thuis speelt Koen het liefst met katheders en powerpointpresentaties. Vol bewondering vertelt hij over zijn held: “André is is al acht jaar niet meer in de ruimte geweest en nog steeds een veelgevraagd spreker. Ongelofelijk wat die man heeft neergezet.”

Een astronaut is volgens Koen het ideale beroep om jarenlang over te spreken omdat het bij volwassenen zo tot de verbeelding spreekt. “Mensen denken dan: ‘die man is in de ruimte geweest, die heeft echt een verhaal’, daar willen ze wel voor betalen. Dat lijkt mij wel wat.”

Koen is bereid om er alles aan te doen om spreker te worden, ook als dat betekent een lange en dure opleiding volgen om astronaut te worden. Koen: “Mijn vader zegt altijd: ‘Dream big’.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hij kan beter politicus worden. Mag ie direct aan de slag met slap lullen, krijgt ie tonnen wachtgeld als ie zelf opstapt en daarna nog een vet salaris voor een hoop nutteloos bezig zijn.

Reageer
gravatar

Wubbo Okkels is tot op heden de enige Nederlandse astronaut. Kuipers is een kosmonaut, dus als Koen als Andre wil zijn, zou ik tegen Koen zeggen: “большая мечта”

Reageer
gravatar

Je kunt ook iemand zo gek krijgen om de speelfilm “André Kuipers: Met beide benen op de grond” te produceren, om daar vervolgens zelf de hoofdrol in te spelen. Brengt dezelfde voordelen met zich mee, maar je hoeft er minder voor te doen.

Reageer