paintings / shutterstock

Klimaatactivisten positief over plan 7 miljard keiharde egoïsten voor 2020 van gedrag te laten veranderen

Klimaatactivisten zien het vandaag de dag positief in: het zonnetje schijnt, en ze hebben bovendien goede hoop 7 miljard snoeiharde egoïsten vóór eind volgend jaar van gedrag te laten veranderen. “Dit gaat lukken, wat ik je brom”, zegt Ferdinand Brudel (37). “Hoe moeilijk kan het zijn om iedereen solidair te laten leven en denken, om mensen een centimeter van hun luxe te laten opofferen voor het grotere gemene goed?”

Ook Fatimah Benjilali (17) is ronduit positief over de toekomst van de mensheid en planeet. “Letterlijk het enige wat we nog hoeven te doen is die 7 miljard zieke, zieke egoïsten ervan overtuigen dat ze misschien ook eens aan iets anders te moeten denken dan hun meest directe en meest individuele verlangens. Als je het zo bekijkt, dan zie ik eigenlijk geen reden waarom dat niet zou lukken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ferdinand heeft inmiddels een vakantie geboekt naar Bali en Fatimah vliegt dit jaar naar Marokko om kennis te maken met haar neef en echtgenoot.

Reageer
gravatar

Goed Stukje (Geen Satire) Wel is een correctie op zijn plaats. Het getal van 7 miljard klopt niet. Er is een deel van de mens(heid) die bewust kort douched en computers uitzet. Maar zijn het er 2 miljard of 100,000 ?
Vergelijk het met WIDM. 6 deelnemers kunnen kiezen: Geld voor de groeps-pot of Jokers voor eigen belang. Alle 6 (lees: 100 %) kiest voor het eigenbelang. Bij WIDM geldt: Als je dit niet zou doen zou je niets van het spel begrijpen. In de echte wereld geldt: vijf minuten langer douchen gaat het verschil niet maken op het wereldverbruik. En het blijkt nog steeds erg lastig om het douchetarief na de vijfde minuut te vertienvoudigen.