Bron Flickr - CC Gage Skidmore

Volop steun voor noodtoestand VS: ‘Het gaat helemaal mis daar’

Nationale ramp al twee jaar gaande

Het besluit van president Donald Trump om de noodtoestand uit te roepen in de Verenigde Staten kan in binnen- en buitenland op veel steun rekenen. Veel politici benadrukken dat er een ramp gaande is.

“Een president die het parlement aan de kant schuift als hij zijn zin niet krijgt: dat is een extreme situatie die instelling van de noodtoestand rechtvaardigt”, zegt de Democratische leider Nancy Pelosi. “Zeker als hij daarbij misbruik maakt van bevoegdheden die bedoeld zijn voor nationale rampen.”

“Het gaat helemaal mis daar”, zegt ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel. “De noodtoestand is een onorthodoxe maatregel, dat doe je niet zomaar. Maar na twee jaar van wanbeleid en schandalen denk ik dat de tijd er rijp voor is. Er moet iets gebeuren voor de VS volledig afglijdt.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik geloof niet dat Trump zichzelf zal ontslaan als Commander-in-Chief of the armed forces.

Trump heeft de bijstand van het leger binnenkort hartstikke hard nodig voor het bestendigen van de absolute macht, die hij zich heeft toegeëigend door het uitroepen van de nationale noodtoestand. Vooral omdat hij een dezer dagen zichzelf zal benoemen tot the best dictator ever and for ever.

gravatar

Pelosi zegt het zelf al, dit is een bevoegdheid bedoeld voor nationale rampen.

Trump ís zo’n nationale ramp, dus volop reden om de noodtoestand in te stellen.

Reageer
gravatar

Deze reclameboodschap wordt niet aangeboden door of met financiele steun van het Comite voor de herverkiezing van Donald Trump. Op iedere insinuatie over samenwerking tussen Donald Trump en Rusland/ Poetin volgt een juridische actie wegens smaad!