NPO

Luizenmoeder van de buis gehaald: realityshow zette nepjuf in

De Luizenmoeder is toch niet zo echt en herkenbaar als altijd werd gedacht. Vandaag werd bekend dat de realityshow al twee seizoenen gebruikmaakt van een nepjuf. De AVROTROS heeft besloten het programma per direct van de buis te halen.

Leerlingen, ouders en een conciërge reageren geschokt op de onthulling, al hadden ze al langer het idee dat er iets niet in de haak is. Een van de ouders zegt: “Op de eerste schooldag had ik meteen een heel snelle dialoog met de juf. Zo van: Bam, bam, bam. Heel geestig en erg geschikt voor tv. Toen had er eigenlijk al een alarmbel af moeten gaan.”

Leerlingen viel het op dat de juf veel moeite had met het uitspreken van buitenlandse namen. “Een jongen bij ons in de klas heet Achmed”, vertelt een leerling, “maar dat gaat er bij haar echt niet in. Ze bleef het maar verkeerd uitspreken. Dat was één keer leuk, twee keer leuk, maar na vijftien keer werd het wel erg ongeloofwaardig. Toen ben ik naar m’n ouders gegaan en heb ik gezegd: er is iets niet helemaal goed met de juf.”

Het schoolhoofd was wel bekend met de inzet van een nepjuf. Hij kan rekenen op een storm van kritiek. De conciërge zegt: “Alle werknemers doen hun uiterste best op De Klimop. Dan is het wat mij betreft onbestaanbaar dat het schoolhoofd goedkeuring geeft voor het inzetten van een actrice om de boel uit de hand te laten lopen. Een schoolhoofd moet zich bezighouden met onderwijs, niet met kijkcijfers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *