YouTube: Forum voor Democatie

CPB: Baudets bewering dat klimaatbeleid 1000 miljard kost voor 0,00007% correct

De bewering van Thierry Baudet dat het klimaatbeleid van het kabinet de komende 30 jaar 1000 miljard kost is voor 0,00007 procent correct. Dat blijkt uit een doorrekening van zijn plannen door het Centraal Planbureau (CPB). ‘Bijna geheel incorrect dus.’

Volgens Laura van Geest, directeur van het CPB, bevatten de hyperbolen, herhalingen en verontwaardiging van Baudet een verwaarloosbare hoeveelheid waarheid. “Natuurlijk gaat de energietransitie geld kosten, maar verder stoelt Baudets berekening niet op enige feiten. Hij neemt in zijn berekeningen bijvoorbeeld niet op wat de investeringen in groene energie opleveren, gaat uit van het huidige energieverbruik, zijn warmtepompen veel goedkoper dan hij zegt en neemt hij niet mee dat er tientallen miljarden worden bespaard door te stoppen met fossiele brandstoffen.”

Van Geest denkt dat Baudet bij zijn berekening komt, doordat hij maar 0,00007 procent van de klimaatwetenschap tot zich heeft genomen. “En dan ook nog die enige 0,00007 procent die hem uitkomt. Het is een verwaarloosbaar percentage om serieus te nemen in het politieke debat.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet zo’n hoge pet op van het CPB…
En je komt zelf met een kansschatting met 5 decimalen zonder enige onderbouwing…
natuurlijk. Lijk je toch aardig op Thiery.

gravatar

Zouden we ons niet de vraag kunnen stellen – ik werp het maar even op – of we het huidige idee van ‘waarheid’ niet achter ons kunnen laten? Ik bedoel, veel kiezers ervaren het in deze tijd als ingewikkeld. Zouden we ons die vraag niet eens moeten stellen?

Reageer
gravatar

Connie uit een andere wijk,
Toch kan het waar zijn, als hij op het drielandenpunt met zijn (onder)buik naar het zuiden staat.