Shutterstock Door Joseph Sohm & Ollyy

Vannacht is de Super Bowl, een goede gelegenheid om te slapen

Slapen, zo werkt het

Vannacht is de Superbowl tussen LA Rams en de Cincinnati Bengals. Een ideale gelegenheid om je te verdiepen in de sport van touchdowns, rushes, interceptions, fieldgoals, en sacks. Een beter idee is om te gaan slapen. Slapen, zo werkt het.

“Slaap is de periode van inactiviteit en afwezigheid van wakend bewustzijn, waarbij het lichaam tot rust komt”, legt slaapexpert Dion Goversma uit. “ De slaap-waakritmiek wordt bij mensen en dieren geregeld door gebieden in de hersenstam en de hypothalamus.“

Goversma is zelf een ervaren slaper en wordt enthousiast als hij anderen kan uitleggen hoe het precies in zijn werk gaat. “Het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. De slaap valt namelijk onder te verdelen in verschillende slaapfases, waarvan de remslaap (Rapid Eye Movement) de bekendste is. Die indeling wordt dan weer gemaakt op basis van het elektro-encefalogram (EEG), het elektromyogram (EMG) en het elektro-oculogram (EOG).”

Slapen: het strekt tot aanbeveling.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *