Tetyana Kaganska / Shutterstock

Yeva (-4) dreigt te worden uitgezet

Toekomstig Armeens meisje maakt geen aanspraak op kinderpardon

Yeva van -4 jaar dreigt het land te worden gezet. Het Armeense meisje zal in 2023 in Nederland worden geboren en wortelen maar maakt geen aanspraak op het kinderpardon. Dat is namelijk in 2019 afgeschaft.

Mensen in de toekomstige omgeving van Yeva hebben zich de afgelopen tijd hard gemaakt voor het meisje. “Yeva wordt gewoon een hele leuke Nederlandse meid. Ze heeft hier al haar vriendinnen en ze is gek op voetbal. Je kan het niet maken om zo iemand na 10 jaar het land uit te zetten”, aldus Yeva’s lerares Femke (nu 13). “Als haar ouders geen recht hebben om in Nederland te komen had de IND dat moeten besluiten toen Yeva -2 was en het Nederlands nog niet zo goed beheerste.”

Staatssecretaris Mark Harbers snapt dat de zaak gevoelig ligt: “Niemand vindt het leuk om een nog niet geboren kind het land uit te zetten. Maar we willen voorkomen dat Schrijnend Inside, een toekomstig programma van Tim Hofman bij Talpa, nieuwe gevallen laat belanden op het bordje van mijn opvolger Theo Hiddema. Bovendien is het in Armenië veilig genoeg om een kind te verwekken.”

Het bericht is hard binnengekomen bij de moeder van Yeva. “Ik weet niet hoe ik dit aan haar vader ga vertellen want ik heb hem nog niet leren kennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er schuilt een geopolitiek addertje onder het gras. Armenië is het enige land waar veilig ouders en kinderen naar kunnen worden gerepatrieerd. De meeste Armeniërs leven in of vluchten naar Europa. Het regime in dat land was onder de presidenten Kocharian en Sarkisian net zo corrupt als dat van de omliggende corruptocratieën als Azerbeidjan, Turkije, Syrië en Afghanistan. Armenië is straatarm en christelijk, dus het enige land waarnaar -zonder consequenties voor onze Soennitische de olievoorziening- mensen kunnen worden gedeporteerd, ook al zijn ze hier geboren. Gelukkig hebben Turken en Marokkanen hier geen last van, Turkije is weliswaar ook een veilig land, maar het heeft voor hun inwoners een verdrag met Nederland over ongeremde import. Marokkanen zijn hier tijdelijk permanent als opstap voor I.S.-reizen naar Syrië en Irak en nadien veilige terugkeer in de uitkeringssfeer.

Reageer
gravatar

Voetbal is oorlog, volgens Rinus Michels. En de -tot nu toe- vreedzame invasiemacht van Erdogan in Nederland kan op elk gewenst moment worden gemobiliseerd. Kijk naar het incident bij het Turkse consulaat in Rotterdam, veldslagen met de politie, plunderingen en de buurt zag rood van de Turkse vlaggen. Daar verandert geen Turkse VVD’er iets aan. En DENK al helemaal niet.

gravatar

Wat is dit nou voor-witte-wijn-sippende-Trump-hatende-Amsterdamse-elite-artikel? Snappen jullie nog niet dat dit akkoord ervoor zorgt dat er geen schrijnende gevallen meer zullen voorkomen?

De VVD is een zeer betrouwbare partij, die al haar beloften is nagekomen! We hebben beloofd dat we Mark Rutte zullen leveren als MP, als we de grootste partij zijn na verkiezingen en dat zijn we al meer dan 8 jaar nagekomen. En nadat we hier 11 jaar van hebben gemaakt, beloven we dat ondergetekende MP wordt, wanneer de VVD weer de grootste wordt!

Klaas Dijkhoff voor minister-president 2021!

Reageer
gravatar

Werkt u wel mee aan uw vertrek? Wegduiken bij een klimaatdebat is onvoldoende, sterker nog, daarmee heeft u zich zelfs onttrokken aan toezicht door de staat.
Kortom, u ben af en mag niet meer meedoen.