Studio Speld / YouTube

Coalitie blij even ontspannen te kunnen kletsen over verwoesting van aarde

Even het verstand op nul tijdens debat over Klimaatakkoord

Na de vele crisisoverleggen over het kinderpardon staat er woensdagmiddag in de Tweede Kamer een debat gepland over het Klimaatakkoord. De ideale gelegenheid voor de coalitiepartijen om even bij te komen tijdens een gezellig praatje over de verwoesting van onze planeet.

“Ik kijk er echt ontzettend naar uit”, biecht CDA-leider Sybrand van Haersma Buma op. “Die crisissfeer gaat je niet in de koude kleren zitten. Het is heerlijk om even je verstand op nul te kunnen zetten en lekker wat te kletsen over de desastreuze gevolgen van de klimaatverandering.”

“Ik ben er echt aan toe”, zegt ook D66-fractievoorzitter Rob Jetten. “Zeker omdat we ‘s ochtends eerst nog het plenaire debat over het kinderpardon hebben. Nou, reken maar dat ik dan kapot ben ‘s middags. Wat is er dan fijner dan een paar uur lang te keuvelen en noodzakelijke maatregelen voor ons uit te schuiven?”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zette het klimaatdebat enkele weken geleden nog op scherp met een interview in de Telegraaf, waarin hij afstand nam van het Klimaatakkoord. “Ah joh, klein bier”, zegt hij. “Het naderende einde van planeet Aarde is allang oud nieuws sinds dat plan van CDA en D66 om het kinderpardon te verruimen. Iedereen is dat interview hier alweer vergeten hoor. Klimaatakkoord wel of niet, dat zien we wel, weet ik veel.”

“Jesse Klaver zal wel een nummertje maken, en Thierry Baudet waarschijnlijk ook”, grinnikt ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers. “Niks is fijner om dan lekker achterover te hangen in mijn zetel en naar hun vertrouwde standpunten te luisteren. Misschien neem ik er wel een koud biertje bij, dat hebben we wel verdiend na deze week. Die opwarming van de aarde is echt een zegen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergeet de niet na het openen van de ramen -voor de frisse lucht- om de (Nederlandse gas)verwarming hoger te zetten

Reageer
gravatar

Zondvloed?
Oja!

Ach joh, maak je niet druk, het is maar een spelletje. Hahaha!

Bouw een ARK!
Werkte de vorige keer toch ook?