Golden Brown / Shutterstock

Venezolaanse president Maduro maakt indruk met ludieke campagne ‘een hele goede morgen’

“Het probleem in Venezuela is dat we elkaar niet meer gedag zeggen”, zegt Nicolás Maduro. Met een ludiek campagnefilmpje probeert de Venezolaanse president zijn landgenoten daarom aan te sporen om elkaar een hele goede morgen te wensen.

In het filmpje is te zien hoe Maduro de mensen die in een lange rij voor een lege supermarkt staan een héle goede morgen wenst. Daarna zien we één van die mensen een grieppatiënt op haar sterfbed onder een monter “Een hele goede morgen” een veldboeket geven. Haar verpleger gaat op zijn beurt langs bij een gevangen oppositieleider om hem een hele goede morgen te wensen.

Wat volgt is een keten van mensen die elkaar een hele goede morgen wensen: een kwakzalver die met een brandend twijgje een 8-jarig meisje van malaria probeert te genezen, iemand die met een grote stapel waardeloos papiergeld naar de bakker gaat in de hoop daar een brood te kopen. In de slotscène zien we Russische huurlingen die het presidentieel paleis bewaken en vrolijk “Dobroye utro” roepen.

Maduro: “Het is een simpele oproep tot vriendelijkheid. We hebben elkaar nodig in dit land, maar we zeggen elkaar niet eens meer goede morgen. Ik wil dat dat verandert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zonder de VS boycot van Venezuela (niet door de VN ondersteund) zou de muur met Mexico al een stuk minder hard nodig zijn.

gravatar

Hij kan ook als boegbeeld dienen voor de overheidscampagne ‘Gezonde levensstijl, val toch af!’

Of: ‘Een patriottische politikus fraudeert niet met verkiezingen!’

Of: ‘Wij Venezolaanse ambtenaren nemen geen smeergeld aan!’

Of: ‘Vrijheid van meningsuiting, een groot goed!’

Reageer
gravatar

Het wordt tijd dat Maduro weer op de bus gaat rijden, kan hij de hele dag lekker grappen tegen de mensen.
Een beetje hetzelfde als nu, maar dan onschadelijk voor de andere miljoenen mensen die in Venezuela wonen

Reageer