Shutterstock

Weer veel illegale sneeuwballen uit België in omloop

Steun voor sneeuwballenverbod groeit

Ook dit jaar stromen de meldingen weer binnen van mensen die in het ziekenhuis belanden nadat ze zijn bekogeld met sneeuwballen. Het vermoeden bestaat dat er weer veel illegale sneeuw uit België in omloop is.

“De sneeuwballen worden steeds harder”, verzucht ambulancemedewerker Doris van Engelen. Ze ziet dezer dagen veel mensen langskomen met verwondingen veroorzaakt door Belgische sneeuw. “Mensen zien het gevaar niet. Ze rijden even over de grens en pakken daar een hoop sneeuw. Maar die Belgische ballen komen veel harder aan dan is toegestaan. Dat is vragen om ellende.”

De roep om een sneeuwballenverbod klinkt in de afgelopen jaren dan ook steeds luider. “Het probleem is dat in Nederland zomaar iedereen met sneeuwballen mag gooien”, stelt sneeuwcriticus Miranda Veldkamp. “Wij vinden dat al jaren normaal, maar in andere landen doet niemand het. Heb je in Gran Canaria ooit iemand met sneeuwballen zien gooien? Ik niet.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Volgens Veldkamp leidt het gooien van sneeuwballen tot veel onschuldige slachtoffers. “We noemen het dan wel sneeuwpret, maar heel veel mensen vinden het helemaal niet leuk. Op sommige plekken escaleert het zelfs tot hele sneeuwballengevechten.” Toch pleit zelfs zij niet voor een algeheel sneeuwverbod. “Er moet meer controle zijn. De gemeente kan gewoon op een centrale plek iemand inpeperen, dan blijft het binnen de perken.”

Het gaat trouwens niet overal in het land fout. In Scheveningen zijn er jaren geen incidenten meer met sneeuwballen omdat de inwoners met elkaar een heel grote sneeuwpop op het strand bouwen. De sneeuwpop is dit jaar al meer dan 400 meter hoog. “Schitterend om te zien”, zegt burgemeester Pauline Krikke. “En zolang het niet gaat dooien kan er ook niks misgaan. Wat een geweldige traditie!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo’n verbod is onzinnig.

Het is hier allereerst een onderwijsprobleem. Die ballen worden illegaal aangeschaft in het Waalse deel van België. Door dat stomme moderne onderwijs spreekt in Nederland niemand meer Frans, dus de handleiding die bij de ballen wordt geleverd, kan iemand lezen.
Tja. Dan vráág je om brokken!

Reageer
gravatar

Ca va sans dire, evidemment. Vroeger moest men in het middelbaar onderwijs in vier talen examen doen: Nederlands, Frans, Duits en Engels (in de grensstreken ook nog Vlaams en Limbabwaans).. Nu nog maar in twee: Turks om een taxi te bestellen en Berbers om onbespoten groeten en fruit te bestellen. Neder;lands geldt nu als NT2. Dat is het cumulatieve gevolg van a.) de Mammoetwet, b.) de alcoholische hersenaandoening van JeanClaude Juncker (Korsakoff) en c.) het lage I.Q. van Nederlandse politici (gemiddeld rond 67). Voilà, c’est tout. Mét het stijgen van temperatuur wordt in de Wadden-eilanden toenemende import van illegale Noordpool-sneeuwballen in containers verwacht.

gravatar

Het gerucht gaat dat een deel van de illegale sneeuwballen uit de vriezer van Mark Rutte komen. Mark R. schijnt een voorraadje diepvriesballen aan te houden om straks als butler de wodka van JeanClaude Juncker IJSKOUD te kunnen serveren.

gravatar

Thierry, als men de sneeuwballen homeopathisch verdunt, hebben ze geen bijwerkingen.

Wat anders: Laat eens zien hoe jij in jouw blootje liggend in de sneeuw bijdraagt aan het welzijn van het ganse volk. IJzersterk voor jou politieke campagne.