Studio Speld / Monkey Business Images / Shutterstock.com

Groep 3 beleeft teleurstellende voorleesochtend met Franse schrijver Houellebecq

‘Die meneer las voor in het Frans en hij had het de hele tijd over trio’s’

De nationale voorleesdagen die door het hele land worden gevierd zijn bijna overal een succes. Toch liep het voor sommige kinderen uit op een teleurstelling. De kinderen van groep drie van basisschool de (K)anjer hadden de Franse schrijver Michel Houellebecq als voorlezer.

“Die meneer las voor in het Frans en hij stonk en hij had het de hele tijd over trio’s”, zegt Rinus (10). “Ook ging hij maar door over hoe funest marktwerking uitpakte voor het seksleven en libido van de gemiddelde westerse man. In groep vier werden ze gewoon voorgelezen uit Madelief, door die aardige mevrouw Alma Mathijsen.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar hij goed voor is, is het dubbelzinnige narcisme van links een beetje te relativeren, met hun slaven, dat het hele onderwijs in handen heeft. Ze hebben altijd gedacht dat niemand door ze heen kon kijken.

Reageer
gravatar

Het is vandaag Holoacust Memorial Day. Ik las dat er nog miljoenen Holocaustontkenners zijn. Of zouden ze het gewoon goedkeuren?

gravatar

Ik hoor regelmatig van progressieve mensen van wie de kinderen of kleinkinderen doodgegaan zijn, dan pas raken ze geïnteresseerd in iets anders. Ze zijn daarin nog moderner. Pas zag ik iemand bij de draaideur van de supermarkt vloeken en tieren dat haar kind vastzat dat ze daar alleen voor zich uit had geduwd. Een hele sekte ontwikkelde zich op dat vlak dat zich concentreerde rond die draaideur. De draaideur is net als het leven van die mensen, ze hebben niet door dat ze er hun hele leven in vastzitten. En de kinderen leven steeds minder lang, dat is een voordeel; ze overleven hun grootouders niet eens.

gravatar

Mijn vader werd in 1966 in klas drie van de lagere school De Eekhoorn voorgelezen door Henri Arnoldus uit zijn eerste boek. en mijn moeder in de school met Het literaire Boek. Daarom hebben mijn ouders mij de naam van de protagonist gegeven.

Reageer