Shutterstock -Stekanov Artem

Stelletje zegt dat ze met zijn drieën op Instagramfoto staan maar ze zijn maar met zijn tweeën

Foto op social media zorgt voor golf van onbegrip

‘Lekker met zijn drietjes’, staat boven een foto die Danny en Samira gisteren op hun gezamenlijke Instagram en Facebook hebben gezet. Op de foto staan alleen Danny en Samira, er is nergens een derde persoon te ontdekken. De foto kan dan ook op veel onbegrip rekenen.

‘Leer eens tellen joh’, reageert de moeder van Samira. ‘Hahaha, heb je weer gedronken?’ vraagt Danny’s lollige vriend Hugo. ‘Jezus wat een mongolen zijn jullie zeg, zelfs ik kan zien dat dit maar twee mensen zijn’, doet Samira’s nichtje van vier er een schepje bovenop.

Danny probeert zich nog uit de ongemakkelijke situatie te redden door zijn volgers erop te wijzen dat hij zijn hand op de buik van Samira heeft. Dit stuit echter alleen maar op meer verzet. Anouar, collega van Danny: ‘Danny jongen, dat slaat natuurlijk al helemaal nergens op. Geef nou gewoon toe dat je een grote fout hebt gemaakt.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er geen sprake van een fout. Beide vormen zijn mogelijk. Zie mijn vorige bericht.

p.s. De Taalunie staat bekend om haar voorkeur voor vormelijke schrijftaal, in tegenstelling tot Onze Taal.

gravatar

Zojuist hoor ik van mijn vriendin Samira dat Danny een behoorlijke fout heeft gemaakt. Ze staan niet met z’n drieën op de foto. Ze verwacht namelijk een tweeling.

Pietje Puk zit in zijn vrije tijd niet stil, Red.

Reageer
gravatar

In Nederland zijn vooral met z’n drietjes en met z’n viertjes – gebruikelijker dan in België. Deze formuleringen zijn wat informeler dan bijvoorbeeld met z’n / ons drieën.