CNSA

Kunnen we na planten binnenkort ook mensen laten doodvriezen op de maan?

Al sinds de oudheid hebben mensen naar de hemel gekeken en gedacht: gaat het ons ooit lukken om daar dood te vriezen? Deze week hebben Chinese wetenschappers voor het eerst een stap in die richting gezet. Ze zijn er namelijk voor het eerst in geslaagd om op de maan een plantje te doen ontkiemen en vervolgens dood te laten vriezen.

Astrobiologe Luna van Driel spreekt van een doorbraak. “Om mensen te laten doodvriezen op de maan hebben we voldoende voedsel nodig om ze eerst een tijdje in leven te houden. Dat de Chinezen nu in staat zijn geweest om een plant dood te laten vriezen is een belangrijke eerste stap. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Het zou een goed idee kunnen zijn om eerst dieren te laten doodvriezen op de maan.”

Toch is de doorbraak volgens Van Driel wel degelijk een positieve ontwikkeling. “De aarde warmt op en het wordt steeds lastiger voor mensen om dood te vriezen. Het vooruitzicht dat we ooit naar de maan kunnen gaan om ons daar bloot te stellen aan temperaturen van 170 graden onder nul is iets waar we als mensheid hoop kunnen putten.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Truus Napoleon, nazaat van Luigi Napoleone Buonaparte (1778 – 1846)

De Britten zijn veel ontwikkelder. Toen de Duitsers begonnen met Lebensraum, hadden ze de hele wereld al onder controle en de Germanen konden daar ook naartoe. Maar ze wilden geen Engels praten. Nu kunnen ze nergens meer naartoe.