Na eerder de zelfscankassa te hebben geïntroduceerd, gaat Albert Heijn nu ook warme maaltijden bij mensen thuis bezorgen. Toch zijn dit slechts tussenfasen in een masterplan van de grootgrutter: “Wij willen Nederland op den duur zo ver krijgen dat de mensen bezorgmaaltijden thuis gaan bereiden met losse ingrediënten die ze bij ons in de winkel kopen”, zo zette een woordvoerder van de supermarkt het plan uiteen. “Wij geloven dat deze DIY-benadering de toekomst is.”
Om Nederlanders zo ver te krijgen heeft de supermarkt de afgelopen jaren al projecten ondernomen om mensen gereedschap in handen te geven waarmee ze hun bezorgmaaltijd thuis kunnen maken. “We hebben via zegeltjesacties messen, borden en zelfs pannen verspreid”, zegt de woordvoerder. “Dus de mensen zouden nu alles in huis moeten hebben om zelf aan de slag te gaan. Ook breiden we langzamerhand het assortiment van ingrediënten uit die de basis vormen van bezorgmaaltijden. Zo kunnen mensen bij ons ongekookte rijst kopen, wat een belangrijk bestanddeel is in bijvoorbeeld Thaise bezorgmaaltijden.”
Veel mensen vinden het nog een vreemd idee om thuis eten te maken. “Klinkt wat mij betreft erg omslachtig”, zegt Nederlander Henk Bot. “Maar goed, ik scan inmiddels ook zelf mijn bonuskaart, dus we zullen wel weer zien, he.”
Samen met nuttige informatie uit AllerHande, die wij altijd eigenlijk best wel bewerkelijk vinden, gewoon fijn! Nu weten wij bijvoorbeeld dat om een ei te koken je eerst water in een pan doet. Eitje!
Vervolgens herhaal je dit voor het tweede ei. en zo ga je door tot alle ontbijters, op veilige afstand uiteraard, van hun versgekoopkt eitje kunnen genieten! Eitjes!
Verkapte bezuinigingen
Tip: losse ingrediënten op de MARKT kopen voor de helft van de prijs, i.p.v. voorgesneden, voorbedorven, fanatasieloze, te dure, zakken ‘sla’, of nog erger: kant-en-klaar-maaltijden.
Het wordt helemaal revolutionair met de verre toekomstvisie van AH, namelijk de ingredienten zelf oogsten/jagen.
Voor deze experience moet echter wel dieper in de buidel worden getast
Straks verkopen ze alleen nog zaadjes en potgrond en levende have…
Na veelvuldig oefenen heb ik sinds gisteren het water koken onder de knie.
Dat een primitief voorhistorisch idee. Zelf koken, een gruwelijk. Nooit van mijn leven!
Noodzakelijke improvent van de comment van Loes:
Wat een ongecultiveerd, prehistorisch idee is self cooking. Never in my entire life!
Thuiszorg is van groot actueel belang. De mensen kunnen het zelf steeds minder opbrengen.
Maarre wat de redactie weer eens vergeet is dat de echte kenner van AH prof. dr. ir. Bert Bokhoven (want wie doet daar zijn boodschappen? Juist ja!) is. Dat de driedubbele ontkenning van het AH en boodschappen doen opnieuw die dekselse Bert Bokhoven is. Wat de redactie de laatste tijden bezield om als deskundige niet prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd publiek spreker en trendlistener) maar een zeer dubieuze woordvoerder(??) en ook door zekere Bot (Nomen est omen!! wie heeft er ooit een Botterik goede tekst zien schrijven?) op te voeren in de Speld is mij een raadsel. Redactie waar het ook over gaat hét goede antwoord geeft altijd Bokhoven, Bokhoven en nogmaals driewerf Bert Bokhoven! Straks zeggen wij (en velen met ons) ons abonnement nog op, u bent nu echt gewaarschuwd!!
Kom er maar in, Maitreya/Van der Plas!
Veilig Plassen Nederland komt inderdaad met een nieuwe revolutionaire methode waardoor u ook in de winkel veilig in uw broek kunt plassen zonder nat te worden.
Ik ben een laudatio aan het schrijven op de gratie bij het inscannen door de moderne Nederlandse vrouw.
Ik sta zoals Einstein het zei op de schouders van reuzen. In mijn geval is dat Maitreya.
Prof. (?) Van der Plas, Albert Heijn is een reus zonder schouders.
Bovendien schreef niet Einstein “op de schouders van reuzen”, maar Isaac Newton In 1675 in een brief aan Robert Hooke.
Maakt niet uit, het gaat om het idee.
Hij schreef het in een brief aan mijn moeder in 1955 kort voor zijn dood.
Oh nee, ik vergiste me toch, het was na zijn dood.
Hij zei ook in die woorden dat na hem iemand zou komen ‘groter dan ik’.
En vergeet niet dat ze eerst met de tuintjes al mogelijk hebben gemaakt dat heel veel mensen een grote voorraad ingrediënten zelf hebben kunnen verbouwen