Studio Speld / Shutterstock

Handleiding: hoe een amateurvoetbalwedstrijd uit te laten monden in de Derde Wereldoorlog?

6 stappen

Voetbal is oorlog. Maar hoe zorg je ervoor dat het echt uit de hand loopt? Dat er over 60 jaar herdenkingen zijn waarbij kinderen gedichten voorlezen? Wij schreven een handleiding. In 6 stappen van een amateurwedstrijd naar Wereldoorlog III.

Stap 1: Je eigen team opfokken

Veel amateurs denken dat je moet beginnen met het traineren van de tegenstander. Fout! Wil je echt een succesvolle knokpartij? Dan moet je eerst je eigen team opfokken.

Richt je pijlen op de zwakste schakel: de linksback. Wacht tot hij een paar slechte ballen geeft of te lang twijfelt en ren er naartoe. Word onredelijk boos. Zo boos dat anderen er aan te pas moeten komen om de ruzie in bedwang te houden. Vanaf de andere kant van het veld wordt ‘doe normaal, joh’ en ‘kan hij er wat aan doen dat hij scheve poten heeft’ geroepen. Olie op het vuur.

Stap 2: Irritatie over laten slaan op de tegenstander

Roep af en toe en compleet willekeurig ‘Ze weten het niet meer’. Laat je ook veelvuldig vallen als je directe tegenstander in de buurt komt en neem daarna ‘wraak’. Nu zijn de rapen gaar en ontstaat het eerste opstootje. Zorg ervoor dat iedereen zich ermee bemoeit en schreeuw onaffe zinnen als ‘He! Als je hier komt jonge…’ De Derde Wereldoorlog komt steeds dichterbij.

Stap 3: Wachten

Je hebt het zaadje geplant bij je eigen team én de tegenstander. In de tweede helft kan die nu rustig ontkiemen. Wacht geduldig. Zelfs een verkeerde ingooi kan nu zorgen voor de grootste woede-uitbarstingen.

Stap 4: Amerika sluit zich aan bij de tegenstander

Een medespeler heeft een sliding van achter gemaakt op de tegenstander en nu is het eindelijk echt hommeles. Iedereen bemoeit zich ermee. Eerst alle spelers op het veld, daarna de reserves, de toeschouwers en de inwoners van het nabijgelegen dorp. Na lang crisisberaad besluiten de Verenigde Staten zich aan te sluiten bij de tegenstander. Rusland is nog aan het twijfelen.

Stap 5: Rusland sluit zich bij jou aan, luchtaanvallen op Ieper

Op een of andere manier heeft het strijdveld zich verplaatst naar het Belgische plaatsje Ieper. Beide partijen hebben zich ingegraven en er moeten luchtaanvallen aan te pas komen. Rusland sluit zich bij jou aan, Italië wacht nog even tot duidelijk wordt wie er gaat verliezen, Japan blijkt om een of andere reden ook geïnteresseerd in voetbal.

Stap 6: De scheidsrechter staakt de wedstrijd.

De scheids kon het niet langer door laten gaan. Hij fluit de wedstrijd voortijdig af. De wedstrijd moet na het officiële seizoenseinde worden overgespeeld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Derde Wereldoorlog uitlokken middels een amateur voetbalwedstrijd in de 4e klasse KNVB? Fluitje van een cent! Organiseer een wedstrijd tussen een ploeg van volledig Turkse Erdogan-getrouwen in de buurt van Amsterdam tegen een nog volledig autochtoon team en verbrand een Turkse vlag. Poetin stuurt dan onmiddellijk een interventieteam van de KGB, Trump ontslaat eerst nog een minister en deelt dan zonder aanzien des persoons sancties uit, China stelt dan automatisch een integraal handelsembargo tegen de VS in en Klaas Dijkhoff gooit Saoedische olie op het vuur. Moh. bin Salman sluit daarop direct de oliekraan naar Nederland (zoals eerder in 1973), de Russen zeggen dat wij aan hun gas kunnen en Trump escaleert dan met het sturen van 563 afgeschreven JSF’s met begeleidende rekening. Mark Rutte komt uit de kast en wordt beschermheer van het COC. Dán en daar zijn de poppen aan het dansen. Capice?

Reageer