shutterstock / Evgeniy pavlovski

Fortnite huurt extra serverruimte in voor lerarenstaking 15 maart

15 maart belooft een spannende dag te worden voor Epic Games, de producent van Fortnite. Die dag gaan leraren in zowel basisonderwijs als het middelbare onderwijs staken en dus heeft Epic Games alvast extra serverruimte gehuurd.

“Het wordt waarschijnlijk dweilen met de kraan open”, verzucht CEO van Epic Games Tim Sweeney. “Alle kinderen vrij, alle ouders op werk. De chipsla gaat open en iedereen laat zich met de bus ophalen bij Spawn Island. Ik vrees dat alle spijbelaars en stoners die dag te maken krijgen met hele trage servers. Alvast onze welgemeende excuses.”

Sweeney zegt met de actiegroepen om tafel te willen voor een oplossing. “Natuurlijk moet er meer geld naar het onderwijs. Dat is ons punt niet. Maar misschien kunnen ze omstebeurt staken. De docenten van het basisonderwijs op donderdag, en de leraren van het middelbare onderwijs op vrijdag.”

Fortnite heeft wél als inhaker een leuke challenge aangekondigd voor 15 maart. “Wie die dag tien uur non-stop weet te spelen verdient daarmee een dancemove waarmee je op een FNV-fluitje kan blazen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoi Marie,

Bedankt voor uw zorgen, wij doen er bij Epic games natuurlijk ook alles aan om kinderen het zo gemakkelijk mogelijk te maken, en passen ons spelbeleid hier graag op aan.

Daarom hebben we een speciale pauzefunctie in de server aangelegd waarin spelers met hun avatar kunnen pauzeren en zo tegelijkertijd tóch nog in aanmerking komen voor de speciale rewards.

Wij hopen uw zorgen hiermee gerust te hebben gesteld.

Met vriendelijke groet,

Tim Sweeney, CEO Epic games

gravatar

Naar verwachting zijn op 15 maart a.s. op de Nederlandse internetsnelwegen zeer langdurige opstoppingen. Daarom adviseren wij om op die dag niet het Nederlandse internet op te gaan. Wij adviseren om omwegen over servers in de V.S. of China te nemen.