Studio Speld / Shutterstock

Opwarming ophitserij van de Telegraaf stijgt sneller dan verwacht

In een rapport van het IPCC dat deze week is verschenen staat dat de opwarming van de ophitserij van het volk door de Telegraaf nog sneller is gestegen dan verwacht.

De eerste prognose was dat de Telegraaf zich in 2018 zou keren tegen het onevenredig belasten van de burger ten aanzien van het bedrijfsleven. Daarbij zouden dan alleen licht ophitsende termen gebruikt worden zoals ‘bloeden voor het klimaat’ en ‘melken van de burger.’ Demagogische samenvoegingen als ‘klimaatkalifaat’ werden pas in 2021 verwacht.

Veel nieuwslezers erkennen dat er meer opgehitst wordt, maar denken niet dat de Telegraaf daarvan de oorzaak is. Deze Telegraafontkenners wijzen erop dat de hetzerij van de krant op dezelfde wijze opwarmt als rond andere kwesties zoals rekeningrijden, de Tweede Wereldoorlog en de terroroehoe.

Volgens het rapport staat de krant echter begin 2019 al vol alarmerende samenvoegingen als ‘klimaathysterie’, ‘klimaatgekte’, ‘klimaatmaffia’ en ‘klimaatjihad’. Overdrijvingen zoals de ‘nieuwe religie van het klimaat zal leiden tot een economische catastrofe en Nederland zal eindigen als een derde wereldland’ en dat er een ‘acute opstand van gele hesjes wordt verwacht’ werden ook pas later in het jaar verwacht.

Volgens de conclusie van het rapport zal de berichtgeving van de krant vanaf 2022 enkel nog uit hyperbolen bestaan.

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als deze voorspelling uit komt zitten we goed. Maar ik ben bang dat de voorspellingen in de telegraaf niet al te hyperbolisch blijken te zijn als die groene gekkies hun zin krijgen.

Reageer
gravatar

In het negeerakkoord hadden we nochthans anders afgesproken. Hier breekt de Telegraag zijn verkiezingsbelofte. Hun geloofwaardigheid gooien ze hier zelf te grabbel!

Reageer
gravatar

Och, nog een paar van dit soort hysterische termen om aan het eind van dit jaar kans te maken op een nominatie voor het verzonnen woord van het jaar, en die krant als zodanig vliegt in de fik door zelfontbranding. Kortom heren, probeer bijvoorbeeld de komende dagen eens ‘Klimaathetze’ en ‘Georganiseerde Klimaatmisdaad’ in een paar sjeklade letters te publiceren. Dan zitten jullie er alvast warmpjes bij.

Reageer
gravatar

Vroegwakkere Nederlanders met een ernstige vorm van hyperbolie, bloedhekel aan het socialisme en tenminste twee jaar Mavo , kunnen solliciteren bij onze wereldkrant. Wij hebben nog enkele plaatsen bij onze wakkere en bloeddorstige ophitserijredactie en chocoladelettergieters in onze ophitserijdrukkerij.

Reageer
gravatar

Mark Rutte, wij nemen het u nog steeds kwalijk dat u uw advertentie niet in onze Telegraf heeft geplaatst, ondanks dat u weet dat de VVD korting krijgt bij ons.

Drek, wij hebben geen enkel bewijs nodig. Wij sturen een van onze geweldige redactieophitsers.
Dik jou wittemensenfantasie maar flink aan.

Prof. Plasman, wij zijn als kinderen zo dol op verhalen over plas en poep. Ook u ontvangt bezoek van een onzer redactionele ophitsers.

Paul Jansen
Hoofdredacteur van de meest slapeloze krant van Nederland