Youtube.com / MojoTV

Meesterscout Piet de Visser: ‘Ik zag 40 jaar geleden al dat Maradona een doorgesnoven idioot zou worden’

Nu kent iedereen Maradona als een van de meest idiote iconen van de voetballerij, maar lang was het nog helemaal niet zeker dat hij een doorgesnoven gek zou worden. Eén iemand zag het op jonge leeftijd al, meesterscout Piet de Visser.

De Visser zag 40 jaar geleden de Argentijn huishouden op een jeugdtoernooi in Toulon. “Daar was hij al veel verder heen dan zijn leeftijdsgenoten. Je zag in zijn ogen dat hij al op jonge leeftijd de allerbeste afkickkliniek zou halen. Ik heb een hoop gekken gezien in mijn carrière, maar aan hem zag je meteen dat hij de juiste mix van verknipte karaktereigenschappen had om door te draaien. Veel verslavingsgevoel, weinig controle. Uniek. Om je neus bij af te vegen.”

Dus is het volgens de zelfverklaard meesterscout niet gek dat de Argentijn in het diepe dal ligt waar hij nu ligt: “Hij had alles in zich om 40 jaar later in een ontembare razernij van coke zijn middelvingers op te steken naar het publiek dat onder zijn skybox zit”, vertelt de scout die over een zekere mate van meesterschap beschikt. “Zo zelfdestructief, geen enkele zelfkritiek, alleen maar knallen. Dan behoor je tot de grootste idioten der aarde.”

Volgens De Visser is Maradona dan ook de grootste randdebiel die ooit op en rond het veld gestaan heeft: “Ik sta er eerlijk gezegd niet van te kijken dat hij nu zo aan lager wal geraakt is. Zo’n uniek talent om jezelf de vernieling in te helpen zie je tegenwoordig nergens meer. Dat ga je misschien de komende honderd jaar wel niet meer zien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verdien meer dan $ 7k per maand in deeltijd werken. Ik bleef luisteren naar andere mensen die me vertelden hoeveel geld ze online konden verdienen, dus besloot ik het te onderzoeken. Welnu, het is wat alles waar is en mijn leven totaal veranderd heeft.

Bezoek hier ….. >>>

Reageer
gravatar

skybox = cabine van een zeppelin
afkickkliniek = medische inrichting voor aftrappers
meesterscout = opleider bij de padvinderij
carrière = loopbaan
mix = mengsel
randdebiel = persoon tussen imbeciel en debiel
Maradona = Persoon met sl*chts één hand van god

Reageer