Gage Skidmore / Flickr

Waarom houden we ons nooit aan het goede voornemen een grensmuur te bouwen?

Grote kans dat het jou ook wel eens is overkomen. Op oudejaarsavond dacht je vol goede moed: dit jaar gaat die muur er komen. Inmiddels is het pas 4 januari maar je muur lijkt verder weg dan ooit. Hoe komt dat? Waarom kunnen we onze voornemens wat betreft het bouwen van grensmuren nooit nakomen?

Het is niet genoeg om alleen gemotiveerd te zijn, legt lifestylecoach Sascha van Patmos uit. “Motivatie is een emotie. Het komt en gaat maar je kan er niet op vertrouwen als je tot actie over moet gaan. Je kan nu misschien gieren van de motivatie om budget te krijgen voor je grensmuur maar als je straks merkt dat een huis van afgevaardigden niet meewerkt raak je die motivatie al snel kwijt. Dan ga je op zoek naar iets leukers om te doen dan je inlezen.”

Een andere valkuil is volgens Sascha dat veel mensen die grensmuren willen bouwen zich laten leiden door externe motivatie. “Omdat ze bijvoorbeeld nationalistische kiezers willen paaien of een andere politieke partij een hak willen zetten. Maar dat werkt nooit. Om precies dezelfde reden heeft het geen zin om van tevoren te gaan roeptoeteren dat je het aankomende jaar een muur gaat bouwen, in de hoop dat je motivatie vindt in de angst voor gezichtsverlies. Daaraan vasthouden werkt beklemmend en je raakt zo alle plezier kwijt.”

Het belangrijkste is volgens Sascha dan ook om eerlijk tegenover jezelf te zijn en geen onrealistische voornemens te maken. “Als je geen goede reden hebt om een 3300 kilometer lange muur door de woestijn te bouwen moet je het misschien maar helemaal niet doen.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verdien meer dan $ 7k per maand in deeltijd werken. Ik bleef luisteren naar andere mensen die me vertelden hoeveel geld ze online konden verdienen, dus besloot ik het te onderzoeken. Welnu, het is wat alles waar is en mijn leven totaal veranderd heeft.

Bezoek hier…..>>>> w­w­w­.­w­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

Reageer
gravatar

Als Trump zo graag iets wil bouwen tegen “gevaar”
Kan hij beter een muur/waterkering om de laag gelegen gebieden in de V.S. aanleggen.
Krijgt hij ook geen tegenwerking te verduren.
😉

Reageer
gravatar

Best een goed idee! Een muur. Grenscontrole zeg maar.
Houden we ongewilde migranten en asielzoekers buiten de deur, voordat ze overal misbruik van kunnen maken.

Procedurestapelaars, veiligelanders, roofbendes (zakkenrollen, winkeldiefstal, plofkraak, skimming, inbraak), ww-fraudeurs, toelagefraudeurs, autobranden, juweliersovervallen, homohaat, terrorisme, …
Ben ik wat vergeten?
Ik heb een beetje moeite om lange lijsten te onthouden.

Misschien ook eens wat aan de regels doen. Europa enzo.

Oh wacht, dit is niet ‘correct’! Voldoet niet aan het wensbeeld wat geprojecteerd is op de oogkleppen van sommige mensen.

Reageer
gravatar

Voor de Gutmensch ben je niet PC. Je kwets er ongewilde migranten en asielzoekers mee.

Het is wel waar wat je opschrijft maar dat doet er bij linkse gekkies niet toe. Wegkijken voor de problemen is hun motto.

Corrie.

gravatar

Foppe subiet terug naar groep vier!
De muur kost ruim 1,5 miljoen per kilometer. Dat kan elke leerling van groep vijf op zijn duimpje uitrekenen.

gravatar

Rekenfout wordt je vergeven:
Je zult wel zo’n “calculatorjongeling” zijn, die niet kan hoofdrekenen en derhalve ook niet ziet of je een toetsje gemist het of er een komma naast zit 😉
Maar voor het overige een vette +
🙂

gravatar

Het speelt al een halve eeuw die grens met Mexico, maar niemand heeft ooit het idee gehad dat ze een eigen cultuur hebben in de VS. Ze moesten zich beschermen tegen de Russen en de rest.

Reageer