Shutterstock

Stijging zeespiegel: in 2050 doet iedereen mee aan de nieuwjaarsduik

Als we op deze voet verdergaan, stijgt de zeespiegel de komende decennia met tientallen centimeters. Hierdoor zullen in 2050 alle inwoners van Nederland meedoen aan de nieuwjaarsduik. Een opsteker, vindt de organisatie van het evenement in Scheveningen.

“De nieuwjaarsduik is een leuke manier om het jaar te beginnen”, zegt organisator Toos Harmsen. “We zijn daarom blij om te horen dat iedereen in 2050 gezellig meedoet. Het belooft een knotsgekke editie te worden.”

Eva Goedelieke, fervent deelneemster van de duik: “Ik probeer mijn familie al jaren mee te krijgen, maar op 1 januari haken ze altijd af. Echt te gek dat ze in 2050 sowieso mee gaan doen!”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en  De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

President Trump zou ook in dit geval gelijk de bouw van een muur, beginnend bij Spakenburg en eindigend in Baarle-Nassau op de grens met België, bevolen hebben om gelukzoekers uit het westen totaal te beletten om het achterland te vervuilen.

gravatar

Kan de Speld wellicht een leuk itempje maken over het NK Schaatsen waarbij op elke afstand voor de winnaar het Volkslied gespeeld wordt. Ik denk dan altijd: Leuk ! Er heeft een Nederlander gewonnen. En dat IS dan ook zo. Laten we gewoon het volkslied drie keer achter elkaar spelen, voor alle schaatsers op het podium en op elke afstand. En verder wil ik graag een ideeeeeeenbus op de Speld, zodat ik ergens naar toe kan met dit soort ingevinkjes, anders moet ik straks een eigen speld gaan oprichten. (Ik ben te oud om stagiair te worden)

Reageer
gravatar

Toch wel apart dat in dit voorheen christelijke land, nooit geluisterd is naar dat bastaardkind van Spiekerjozef.

Die zei al:

Een wijs man bouwt zijn huis op een rots.
Hij zou in lage land ook onmiddellijk een bouwstop hebben ingevoerd.
😉

Reageer
gravatar

De beste stuurlui staan aan wal.

“Ik roep de Nederlandse overheid op om de enige juiste keuze te maken. Het moet en kán anders. Red ons klimaat en ga voor duurzaamheid. Het is nu of nooit!”

Een juiste en overbekende boodschap van Greenpeace, Ugenda en andere klimaatverontrusten, die echter zonder aandacht voor de technische en financiële (on)mogelijkheden wordt gesteld.

Daarom wordt altijd “vergeten” om de belangrijke vraag “hoe dan” (volledig) te beantwoorden. Vrijwel uitsluitend oppervlakkige en overdreven aandacht voor zonne-energie en windturbines (gesponsord door de zonnige windhandel) lost niks op.

De huid van de beer wordt verkocht voor hij geschoten is.

Kortom, met het sluiten van fossiele centrales op korte termijn zonder een zeer kostbare, doelmatige oplossing voor de opslag van energie en een zeer kostbare, drastische herstructurering van de infrastructuur gaat het licht onherroepelijk uit.

Bovendien moet wereldwijd worden gewerkt aan de markteconomie, die bepaald niet bijdraagt aan het klimaatprobleem, en de overbevolking.

Reageer
gravatar

Als er iets is in het kader waarvan hard wordt gewerkt, is het wel de kapitalistische markteconomie.

“Wereldwijd werken aan de markteconomie” komt dus onherroepelijk neer op een pleonasme, waaraan weinig eer te behalen valt.

gravatar

Daarom ben ik antikapitalist. Hard werken is voor losers en zorgt voor klimaatproblemen. Neem een voorbeeld aan mij – Ik leef van een paar riante erfenissen.