RTL Nieuws / YT

Psycho: Willem-Alexander houdt kersttoespraak in zijn rol als koning

Oké dit is heel creepy. Willem-Alexander heeft een filmpje online gezet waarin hij de mensen toespreekt in zijn rol als koning. In het filmpje vertelt hij mensen dat ze moeten samenwerken.

Het lijkt wel alsof Willem-Alexander helemaal losgezongen is van de werkelijkheid. Hij spreekt de mensen toe alsof het zijn onderdanen zijn. Ook houdt hij dezelfde kenmerkende intonatie aan als wanneer hij de koning speelt.

NOS-verslaggever Kysia Hekster: “Ik twijfelde eerst nog: is dit privé of in zijn rol als koning? Maar doordat hij stiltes liet vallen op rare momenten, heel ongemakkelijk keek, en een diepe zucht in het midden raar plaatste, wist ik dat hij wel in zijn rol als koning moest spreken.”

De meningen over de toespraak van Willem-Alexander zijn verdeeld. Sommige mensen vinden het leuk om weer iets van Willem-Alexander te horen, anderen vinden het ongepast. Een reactie op YouTube: “Hij gelooft toch niet echt dat hij de koning is?”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee jij trekt volle zalen, valse onheilsprofeet dat je er rond loopt. Niemand heeft hier tot op heden de door jou in 2014(!) beloofde chocolade ballen gezien, laat staan gegeten. Zelfs bakker De Groot kan zich niet herinneren dat er een kale trol met een baard zijn zaak binnen is komen waggelen.

gravatar

Goed lezen! Er staat “…waarin hij de mensen toespreekt in zijn rol als koning.” Hij speelt geen rol, maar hij zit (“waarin”) in zijn rol. Vraag mij niet in welke rol een koning doorgaans zit en waarom hij erin zit. Dat moet je Maxi vragen.

gravatar

Koning zijn is een DROL, oh pardon ROL.

Dikke Willem heeft keurig netjes zijn koninklijke pose geoefend voor de schaarse ‘hoogtepunten’ in zijn lege, maar zeer welvarende leven: prinsjesdag, de kersttoespraak en koningsdag.

Heb ik wat gemist? Oja, hij mag ook de wereld rondvliegen om aan te schuiven bij banketten of te dienen als muilezel voor de zoveelste handelsdelegatie.

De acteurs voor ‘Frau Antje’ en ‘Sinterklaas’ hebben soortgelijke rollen, maar krijgen vreemd genoeg veel minder betaald.