Jasiek03 / Shuttterstock.com

Stalbrand: os en ezel komen om

Vannacht is een stal volkomen uitgebrand. In de vlammenzee zijn een os en een ezel om het leven gekomen.

De brand werd voor het eerst opgemerkt door een groep herders. “Er was al een tijdje licht te zien, maar we dachten dat het een soort ster was of zo”, vertelt een van de herders. “Pas toen er een man in een glimmend wit pak totaal overstuur op ons af kwam rennen wisten we dat het foute boel was. We hebben geprobeerd 112 te bellen, maar het was al te laat. De os en de ezel hebben het niet overleefd.”

Ook Melchior (“Doe maar geen achternaam”) zag het tragische voorval gebeuren. “Ik ben met twee maten afgekomen op het licht. We hebben nog geprobeerd de boel te blussen, maar we hadden helemaal niets bij ons waar iemand iets aan heeft.” Hij is nog altijd flink aangedaan. “Goed het zijn natuurlijk maar dieren, maar dit is niet bepaald een blijde boodschap. Het had trouwens een stuk slechter kunnen aflopen. D’r schijnt binnenkort een volkstelling te zijn dus het is druk hier. Niet veel verderop stond een volgeboekt hotel. Nu maar hopen dat er niemand zo stom is geweest om bijvoorbeeld Roemeense uitzendkrachten in die stal onder te brengen.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van welingelichte zijde bereikt ons het bericht dat een ooggetuige, die anoniem wil blijven, zich bij de politie heeft gemeld. Vlak vóór de brand had hij twee mannen in exotische kleding met mogelijk een 2e generatie migratie-achtergrond luid “Allahu akbar” horen scanderen terwijl zij zich haastig uit de voeten maakten. Beiden torsten een halal geroosterde achterpoot van een os. Het OM verzoekt eventuele verdere getuigen zich te melden via tel. nr. 0800-666 (Meld Misdaad Anoniem) of bij de politie in zijn of haar woon- of verblijfplaats.

Reageer
gravatar

Ook interessant is de drone kennelijk speciaal ontworpen voor dit doel (normaal gaat de batterij niet langer mee dan een klein halfuur) die het luchtverkeer op Gatwick Airport, Londen, net voor de kerst op de drukste dagen van het jaar onmogelijk maakte.

Reageer