ALPA PROD / Shutterstock.com

Dag voelt eindeloos lang omdat iedereen steeds zegt dat het de kortste dag is

Deze 21 december lijkt voor receptioniste Marion wel eeuwig te duren. Er gaan geen vijf minuten voorbij of er komt weer iemand langs die zegt dat het vandaag de kortste dag van het jaar is. “Steeds weer hetzelfde praatje.”

“Ik zweer het, er komt geen einde aan deze dag. Voor mijn gevoel is het tien uur ‘s ochtends, terwijl mijn lunchpauze al twee uur voorbij is. Als nog één iemand quasi-nonchalant opmerkt dat de zon vandaag het kortst schijnt, dan ram ik mijn toetsenbord dwars door zijn strottenhoofd. Ik kan niet wachten tot het donker wordt en ik mezelf huilend naar huis kan rijden. Als dat ooit nog gaat gebeuren vandaag.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mieke hou je vast aan de takken van je dromen, Mieke hou je vast aan de takken van de nacht. Met alleen de zomertijd is het weliswaar ‘s avonds langer licht, maar in de morgen is het langer donker, en dat merk je in de winter!

gravatar

Tjonge vroeg donker vanavond maar wat wil je het is de kortste dag nu óp naar het licht en je weet het als de dagen lengen, gaan de nachten strengen dat zei mijn opoe altijd het wordt vast kouder denk je niet als we eerst de kerst maar weer gehad hebben en die oudejaarsavond goed zijn doorgekomen ik hoop maar dat ze het een beetje rustig doen met dat vuurwerk mijn poes wordt er altijd zo nerveus van heeft jouw hond dat niet ik vind die champagne bij de oliebollen altijd zo vies maar ja je doet toch maar mee he en dan die lange saaie januarimaand daar is ook geen doorkomen aan ga weg met dat toetsenbogggggggghhhh

Reageer