Wikicommons / Kremlin

Experiment beviel niet: België gewoon weer zonder regering

‘We moeten erkennen dat ons land er niet voor is gemaakt’

België zit gewoon weer zonder regering. Het experiment waarbij het land enkele jaren bestuurd werd door een premier en ministers is niet bevallen.

“In veel andere landen werkt het, zo’n regering, maar ik denk dat we moeten erkennen dat België er niet voor is gemaakt”, zei vertrekkend premier Charles Michel bij het aanbieden van zijn ontslag. “Ons land gedijt bij de afwezigheid van openbaar bestuur.”

Helemaal uitsluiten dat het land ooit weer een regering krijgt, doen Belgische experts niet. “Zeg nooit nooit”, zegt journalist Bart Verhulst. “Met de verkiezingen en de formatie op komst zie ik het er de komende twee jaar niet van komen. Maar het zou zomaar kunnen dat iemand het dan toch weer wil proberen. Het menselijk geheugen werkt nu eenmaal niet best.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, het vogeltje zingt zoals het gebekt is.. Maar geen nood, er zijn in Brussel nog vier parlementen ‘missionaire’ bestuurders aan het controleren. De Vlaamse, de Waalse, de Europese en natuurlijk die van het stadsgewest zelf. Wat de Belgische federatie betreft: ik zie het nog wel eens van een Vlaamxit komen!

Reageer
gravatar

Kunnen we in NL een voorbeeld aan nemen, ipv elke kabinetsperiode weer het wiel te gaan uitvinden en alles precies andersom te gaan doen, Defensie kapot te bezuinigen, De rechterlijke macht kapot te bezuinigen, De zorgsector, energiesector en woningcorporaties te vercommercialiseren zodat daar nu miljarden naar reclamejongens en managers gaan. En natuurlijk de geweldige aanbestedingen die er voor zorgen dat alles naar de laagste bieder gaat en we in de toekomst nog veel meer instortende parkeergarages krijgen. Leve Q4 van de 20e eeuw. Het enige wat je in die tijd had kunnen veranderen was mensen met een uitkering die kunnen werken 4 dagen laten werken (markerwaard inpolderen, straat aanharken, grasmaaien, mantelzorg, admi hulp, hulp bij belasting invullen, anything)

Reageer