NS zet ASMR in voor aangenamere omroepen op het station

“De Intercity naar Amsterdam…….”, galmt er in een fluisterende meisjesstem over Utrecht Centraal. “…vertrekt van spoor 7-ahh.” Ze slikt. “Her-hah-ling”. Het is een testprogramma van de NS, waarin ASMR, een geluid dat een tintelend gevoel oproept, wordt gebruikt in stationsomroepen.

Met ASMR wil de NS de omroepen aangenamer voor de reiziger maken, “Tot nu toe is de respons heel goed. Mensen rennen met kippenvel op hun armen naar het juiste perron en er zijn er altijd wel een paar die zich extatisch tussen sluitende Sprinterdeuren proberen te proppen.”

De NS is van plan de ASMR-omroep zo snel mogelijk door te voeren in alle grote steden. “We willen in 2019 op ieder groot station een meisje, een blok piepschuim en een bak grind bij een microfoon hebben zitten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Ding-dong.

Dames en heren,

– Correctie (gender-neutraal) –

Beste reizigers,

Let op uw autonomous sensory meridian response, er zijn zakkenrollers actief.

En de trein vertrekt 5 minuten later.

Ding-dong.’