Shutterstock / Create Jobs 51

DNA-test: Amsterdammer komt erachter dat hij 1/4e buiten de ring is

Grote schok voor Amsterdammer Johan Tromphuis (22). Hij deed dit weekend een DNA-test om zijn roots te ontdekken, en kwam erachter dat hij 1/4e buiten de ring is.

“Ik confronteerde mijn ouders er meteen mee”, vertelt Johan. “Dat was gênant: mijn vader bleek van niks te weten, maar mijn moeder bloosde. Ze biechtte op dat haar vader inderdaad verliefd was geworden op iemand buiten de ring, haar eigen moeder en mijn oma. Toen begon ze te huilen.”

Zelf had Johan al wel vaker het idee dat er iets anders aan hem was. “Ik stop altijd bij zebrapaden. Ook ambieer ik geen baan in de marketing.”

In de zomer wil Tromphuis naar Slotervaart om meer te weten te komen over zijn achtergrond. “Je wilt toch weten waar je vandaan komt. Ik moet nog wel uitzoeken welke inentingen ik nodig heb. Je geschiedenis ontdekken is leuk, maar je wilt niet terugkomen met gele koorts of boodschappen van de Dirk van den Broek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dirk van den Broek (geboren te Amsterdam, 27 maart 1924) opende in 1942 een kruidenierszaak aan het Mercatorplein te Amsterdam.
Lijkt mij wel een redelijk Amsterdams bedrijf.

Reageer
gravatar

In 1942 nog 100 % Amsterdams! Maar in latere jaren moest zelfs Dirk zich qua assortiment aanpassen aan veranderend koopgedrag van zijn cliëntèle. o.a. baba ganoush in plaats van huismerk ketchup. En verder veel meer halal producten. Maar Dirk timmert nog goed aan de weg; met of zonder harem Broek.

gravatar

Maar Johan is nog voor3/4 van binnen de ring ! Bijna een complete amsterdammer met een grote mond, een klein hartje, snelle vuisten en een bijna geniddelde hersenomvang.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat 60% van de Amsterdammers al van buiten de Nederlandse ring, of zelfs de Europese ring kwam.

En hetzelfde voor de andere grote steden, met als dramatisch dieptepunt Rotterdam. Met alle negatieve gevolgen van dien.

Reageer
gravatar

Er zijn inderdaad al buurten in Amsterdam waar in het geheel geen Nederlands meer wordt gesproken en waar de weinige Nederlandse 70-plussers Nederlands als 2e taal (NT2) krijgen bijgeschoold. Deze cohort loopt echter overwegend achter rollators; wil men in Amsterdam een taxi nemen of van O.V. gebruikmaken, dan is basale kennis van Turks en Marokkaans onmisbaar. Inwoners van de Gouden Bocht, de Goudkust en Oud Zuid zijn van die plicht ontheven; zij beschikken historisch over minimaal 4 wagens per gezin (Tesla’s, Bentley’s of Range Rovers).

gravatar

Nou en, en waar maakt u beiden zich eigenlijk druk over? Beide getto’s interesseert de rest van het land totaal niet. Beklaagt u zich op AT5. Wellicht dat u enige aandacht genereert.

gravatar

Outsider, daarom is juist de OV-kaart ontworpen. De eigenwaarde van de Nederlander ligt immers in zijn administratie. Daarbuiten weet hij niets van zichzelf.

gravatar

Het is duidelijk waarom de gele hesjes zo actueel zijn. Voor het eerst dreigen ze buiten de auto of motor om in de echte wereld te komen en raken ze in paniek.

gravatar

Black Mirror.
De beraming in het openbaar vervoer (OV) is nu helemaal van zwart glas. Je ziet toch niets.
Het is multicultureel.
Normale ramen zijn racistisch.

gravatar

Enkele oude gezegden in Dinglies

– de bijl aan de root leggen
– gierigheid is de root van alle kwaad evil
– met root en tak uitroeien
– het probleem bij de root aanpakken

gravatar

Nog beter Dinglies:

bijl aan de carrot leggen
gierigheid is de carrot van alle kwaad evil
carrot en tak uitroeien
probleem bij de carrot aanpakken

Uit de tekst: “Hij deed dit weekend een DNA-test om zijn carrots te ontdekken (…)”