Shutterstock / LightField Studios

Jezus verwacht dit jaar aparte cadeautjes voor zijn verjaardag en voor kerst

Jezus Christus is er helemaal klaar mee. Onze Heer en Verlosser wil voortaan twee losse cadeautjes voor z’n verjaardag en voor kerst. Het is tenslotte “niet zijn schuld” dat allebei de gelegenheden op dezelfde dag vallen.

Net zoals bijna iedereen die in december jarig is, heeft de heer Christus genoegen moeten nemen met een gecombineerd verjaardagsfeest-annex-kerstmis zo lang als hij leeft, gestorven is, herrezen is en tijdens zijn etherische leven sinds zijn hemelopname.

Jezus maakte zijn nieuwe cadeaubeleid bekend op zijn verjaardagsfeestje, dat hij voor de zekerheid een paar weken voor zijn eigenlijke verjaardag heeft georganiseerd omdat de meeste mensen de 25e al andere verplichtingen hebben. Hij liet alle feestgangers weten dat hij nog steeds een kerstcadeau verwacht van alle genodigden “want anders doe ik volgende keer hetzelfde met jullie.”

“Ik zeg niet dat jullie schraal zijn, ik zeg dat jullie lui zijn.”

“Het gaat me niet om het geld. Als ik twee cadeaukaarten had gekregen met het halve bedrag van wat ik nu krijg, zou ik daar blijer mee zijn dan ik nu ben. Ik zeg niet dat jullie schraal zijn, ik zeg dat jullie lui zijn. Geen zin om twee cadeautjes in te pakken, geen zin om twee kaarten te schrijven. Ik zal gewoon eerlijk tegen jullie zijn, het voelt gewoon alsof jullie me niet echt waarderen, weet je? Als ik zie hoe jullie je gedragen op mijn verjaardag lijkt het wel alsof ik me nooit voor jullie aan een fucking kruis heb laten nagelen.”

Jezus sloot af met de mededeling dat je hem nog altijd hartstikke blij kan maken met wierook en mirre.

Dit artikel verscheen eerder op Waterford Whispers News


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeker wel, koningshuis opdoeken, koningsdag afschaffen, dag van de republiek instellen op een willekeurig te kiezen dag elders in het jaar.
Probleem opgelost.

Oh ja, uiteraard levert u dan ook uw riante uitkering incl. extra’s zoals paleizen, staf etc. in. Maar dat heeft u er vast wel voor over.

Krijgt u van mij elk jaar een cadeautje op uw verjaardag, ha ha ha ha!

gravatar

Die Nazarener was Farizeër, zoon van een timmerman. Die doe je vast ook een plezier met wat spijkers en hout.

En ja, alle Jezusmoppen hebben een baard. Na 2000 jaar is het wel heel erg knap om nog met wat nieuws te komen.

Reageer
gravatar

Het is een wijdverbreide misvatting dat Jezus op 25 december geboren zou zijn.: dat was zoals bekend het midwinterfeest. Ook in Israël is het in de winter te koud voor schapen om buiten te lopen. Het volk van zijn draagmoeder verwacht de messias altijd op Sukkot, het Loofhuttenfeest eind september. Zullen we dan zijn verjaardag dan maar vieren, Hij houdt tenslotte heel erg van feesten, bij voorkeur met excellente wijn

Reageer
gravatar

Inderdaad, volgens de Juliaanse kalender moet Jezus op of omtrent 7 maart zijn geboren. Het eerste concilie heeft toen wat ‘gesmokkeld’ met de juiste datum om die over het pre-christelijke midwinterfeest te laten vallen. Die fraude is toen “Kerstmis” genoemd en slaaf door de meeste gelovigen slaafs voor ‘waar’ aangenomen. Niet door Russisch orthodoxen; die houden Kerst en Nieuwjaar een week later en het eerste Christelijke volk (de Armeniërs) houdt het twee weken later. Maar die zijn in april 1915 dáárvoor dan ook bijna uitgemoord door Turkije. Daar is Erdogan (de Grote Soennitische Verlosser), vandaag de dag nog steeds trots op, al mag Europa dat -uit bescheidenheid- nooit zo benoemen..

gravatar

Synds ghaaer ende dagh preaveal yck ten ovearstaaendus vaen uw ende myn gealoovighen eene praekhtichh geabead oom uw vearghaaerdaeg te earean. Daaerna ghaaet den zaek roond ende laaet yk michh uw blooed uyt den kealk ghoead smaecken. Saenté ende oop uw ende michhn ghezoondheyd!

Reageer
gravatar

Jezus nog aan toe! Eerst een sinterklaascadeau, daarna een van de kerstman en dan wil je er voortaan nog een van mij hebben. Ik kijk wel uit. Ga eens lekker over het water lopen!

Reageer